Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 6000RSD. Unesi kod TLXC1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 28.4.2024

Rezultati pretrage recepataSarme sa paradajz sosom
Maxi logoMaxi logo
  • Sarme sa paradajz sosom
Sarme sa paradajz sosom

Sarme sa paradajz sosom

Teško
> 60 min
0/5
Visok

Sastojci zaOsoba/e

4 porcije
  • 10 g origana
  • 15 g vegete
  • 30 ml ulja
  • 15 g šećera
  • so
  • 300 g paradajza
  • 5 g tucane paprike
  • 50 g pirinča
  • 1 kom. šargarepe
  • 15 g brašna
  • 5 kom. lovorovog lista
  • 600 g kupusa
  • 400 g crnog luka
  • 1000 g junećeg mesa
  • 20 kom. bosiljka
  • 2 kom. belоg luka
  • biberа
  • 10 g origana
  • 15 g vegete
  • 30 ml ulja
  • 15 g šećera
  • so
  • 300 g paradajza
  • 5 g tucane paprike
  • 50 g pirinča
  • 1 kom. šargarepe
  • 15 g brašna
  • 5 kom. lovorovog lista
  • 600 g kupusa
  • 400 g crnog luka
  • 1000 g junećeg mesa
  • 20 kom. bosiljka

Započni pripremu

Odvojite listove dve glavice kiselog kupusa. Izdinstajte na ulju tri clavice crnog luka, kada se izdinsta, dodajte 1 kg junećeg mesa i propržite. Posolite, pobiberite, dodajte malo vegete. Ubacite jednu izrendanu šargarepu i dve šolje pirinča opranog u nekoliko voda. Na kraju pobiberite i dodajte jednu kašičicu aleve tucane paprike i fil je gotov. Stavite jednu i po kašiku u list kupusa i uvijte sarmu. Od ovog fila može se napraviti 25-30 sarmi. Na dno lonca stavite koren od lista kupusa i dva lista, pa poređajte sarme. Na kraju začinite zaprškom od malo ulja, jedne kašike brašna i malo tucane paprike, pa time prelijte sarme, a zatim ih nalijte toplom vodom do vrha. Stavite nekoliko zrna krupnog bibera i nekoliko listova lovora. Poklopite i krčkajte na umerenoj temperaturi tri sata. Pripremite sos od paradajza: na nauljeni tiganj stavite iseckani crni luk, potom dva čena belog luka, a kada se luka izdinsta, dodajte iseckani paradajz, posolite, pobiberite, stavite kašičicu šečera i kuvajte uz povremeno mešanje. Kad sos bude skoro gotov, sipajte kašiku brašna i dobro promešajte da ne bi ostale grudvice i da bi se dobila željena gustina. Začinite bosiljkom i origanom. Kada sarme budu gotove, prelijte ih ovim sosom i uživajte u obroku! Prijatno!

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Klasik
Gurmanski obrok
Ručak
Sve sezone
Glavno jelo

Kupi proizvode za 4 porcije

  • Psenicno brasno T400 glatko Maxi 1kg
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    1 Kg
    54.99 rsd/Kg
    54,99 RSD
    7486025
  • Luk crni domaci
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7221273
  • Pirinac dugo zrno Maxi 500g
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    500 gr
    199.98 rsd/Kg
    99,99 RSD
    7485994
  • Sargarepa domaca
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    Ovaj proizvod više nije dostupan
    7290791