Započni pripremu
U dublju šerpu izdinstajte na malo ulja sitno iseckani crni luk. Dodajte izrendanu šargarepu, iseckan paškanat i iseckan celer. Dinstajte na umerenoj vatri. Očistite šampinjone i isecite ih na listiće, a šunku i slaninu na kockice. Dodajte ih povrću. Posebno skuvajte pirinač, pa dodajte smesi, začinite ih peršunovim listom, karijem, biberom, belim lukom i vegetom. Dodajte jednu pileću kocku, pa sve prodinstajte. Na kraju dodajte 50 g parmezana i 200 g suvih šljiva bez koštica. Sve promešajte i ostavite da se ohladi. Za to vreme skuvajte supu iz kesice od povrća i oljuštite jedan krompir. Ovom smesom napunite ćurku. Kad ste je napunili i stavili na krompir, sledi ušivanje ćurke, od grudi prema donjem delu. Ćurku možete obložiti slaninom isečenom na listove. Stavite je da se peče pet sati na 160 stepeni. U toku pečenja ćurku zalivajte skuvanom supom od povrća. Uživajte u novogodišnjem obroku! Prijatno!