Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000 rsd na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5000 rsd. Unesi kod RGMF1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 1.4.2024.

Maxi logoMaxi logo
  • Lazanje
Lazanje

Lazanje

Srednje
> 60 min
0/5
Srednji

Sastojci zaOsoba/e

6 porcije
  • 4 kom. belоg luka
  • biberа
  • 100 g crnog luka
  • 20 g brašna
  • 15 ml mleka
  • 150 g kačkavalja
  • 400 g kora za lazanje
  • 250 g junećeg mesa
  • 300 g mocarela sira
  • 500 ml paradajz sosa
  • 30 g maslaca
  • so
  • 30 ml ulja
  • 250 g svinjskog filea
  • 100 g šargarepe
  • 4 kom. belоg luka
  • biberа
  • 100 g crnog luka
  • 20 g brašna
  • 15 ml mleka
  • 150 g kačkavalja
  • 400 g kora za lazanje
  • 250 g junećeg mesa
  • 300 g mocarela sira
  • 500 ml paradajz sosa
  • 30 g maslaca
  • so
  • 30 ml ulja
  • 250 g svinjskog filea
  • 100 g šargarepe

Započni pripremu

Za crveni sos u većoj šerpi propržite jedan crni luk i 4 čena belog luka. Dodajte 250 g svinjskog mesa i 250 g junećeg mesa, zatim i 100 g narendanih šargarepa. Dodajte jednu teglu sosa od paradajza, začinite i kuvajte na umerenoj vatri oko pola sata. Za beli sos, na 3 kašike ulja i 3 kašike putera propržite dve kašike brašna na vrlo niskoj temperaturi. Dodajte postepeno tri šolje mleka, neprestano mešajući. Dodajte malo soli i bibera po ukusu. Potom stavite dve šolje narendanog kačkavalja, ili sira po želji i 300 g mocarele. U pleh ili činiju za pečenje stavite red crvenog sosa, preko toga prekrijte listovima za lazanje; zatim red belog sosa, pa testo, potom red crvenog sosa. Isecite sveži mocarela sir na kolutiće i prekrijte crveni sos. Stavite preko toga još jedan red listova lazanje i premažite ostatkom belog sosa. Stavite odozgo malo soka od crvenog sosa, da beli sos ne bi izgoreo. Stavite da se preče oko sat vremena na 180 stepeni. Izvadite iz rerne kada je gotovo, stavite parmezan i pecite još desetak minuta. Prijatno!

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Italijanska kuhinja
Klasik
Vikend obrok
Večera
Sve sezone
Glavno jelo

Kupi proizvode za 6 porcije

  • Psenicno brasno T400 glatko Maxi 1kg
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    1 Kg
    54.99 rsd/Kg
    54,99 RSD
    7486025
  • Mleko sterilizovano Maxi 2.8%mm 1L
    nutri-score-bordered-b.external.45357c30.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7195383
  • Maslac Maxi 250g
    250 gr
    1399.96 rsd/Kg
    349,99 RSD
    7188711
  • Luk crni domaci
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7221273