Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000 rsd na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5000 rsd. Unesi kod RGMF1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 1.4.2024.

Rezultati pretrage recepataLazanje bolonjeze sa tikvicama
Maxi logoMaxi logo
  • Lazanje bolonjeze sa tikvicama
Lazanje bolonjeze sa tikvicama

Lazanje bolonjeze sa tikvicama

Teško
> 60 min
0/5
Visok

Sastojci zaOsoba/e

4 porcije
  • 5 kom. bosiljka
  • 100 g crnog luka
  • biberа
  • 2 kom. belоg luka
  • 1 kom. jaja
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 500 g svinjskog mlevenog mesa
  • 50 g parmezana
  • 150 g mocarela sira
  • so
  • 300 g tikvica
  • 5 g origana
  • 1 kom. ljute paprike
  • 5 kom. bosiljka
  • 100 g crnog luka
  • biberа
  • 2 kom. belоg luka
  • 1 kom. jaja
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 500 g svinjskog mlevenog mesa
  • 50 g parmezana
  • 150 g mocarela sira
  • so
  • 300 g tikvica
  • 5 g origana
  • 1 kom. ljute paprike

Započni pripremu

Potrebno: 500 g mlevenog mesa po izboru, 2 veće tikvice narezane kao na fotografiji, 1 crni luk, 2 čena belog luka, maslinovo ulje, 1 sveža papričica, pakovanje mocarele u komadu ili nekog sira po izboru, šaka narendanog parmezana, 1 jaje, so i biber, origano, bosiljak. Iseckajte crni i beli luk, stavite malo maslinovog ulja i ubacite meso da se prži. Začinite solju i biberom. Kada meso poprimi boju, dodajte svežu papričicu, origano i bosiljak po želji. Meso bi trebalo da se krčka oko 20 minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni. Tikvice narežite na tanje trakice, posolite i ostavite da stoje nekoliko minuta. Zatim ih iscedite i propržite na maslinovom ulju s obe strane po minut. Pomešajte jaje i parmezan i dodajte malo soli i bibera. U posudu za pečenje na dno stavite malo maslinovog ulja, zatim poređajte tikvice, pa sve premažite smesom jaja i parmezana. Nakon toga stavite meso i preko njega rasporedite iseckanu mocarelu. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Na vrh stavite mocarelu, prekrijte alu-folijom i stavite u rernu. Pecite prekriveno oko 40 minuta, pa još 5-10 minuta otkriveno kako bi lazanje porumenele. Prijatno!

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Italijanska kuhinja
Klasik
Vikend obrok
Večera
Sve sezone
Glavno jelo

Kupi proizvode za 4 porcije

  • Jaja iz podnog uzgoja Maxi 10/1
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7518479
  • Luk crni domaci
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7221273
  • Ulje maslin.dev.extra vergine Maxi 1l
    nutri-score-bordered-c.external.eb0ec224.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7187499
  • Sir Zanetti Parmezan Formaggio 250g
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7180153