Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000 rsd na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5000 rsd. Unesi kod RGMF1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 1.4.2024.

Rezultati pretrage recepataAmeričke palačinke od heljdinog brašna
Maxi logoMaxi logo
  • Američke palačinke od heljdinog brašna
Američke palačinke od heljdinog brašna

Američke palačinke od heljdinog brašna

Lako
> 30 min
0/5
Nizak

Sastojci zaOsoba/e

6 porcije
  • 2 kom. jaja
  • 250 ml jogurta
  • 300 g heljdinog brašna
  • 50 g maslaca
  • 1 kom. praška za pecivo
  • 50 g šećera
  • 1 kom. vanilin šećera
  • 2 kom. jaja
  • 250 ml jogurta
  • 300 g heljdinog brašna
  • 50 g maslaca
  • 1 kom. praška za pecivo
  • 50 g šećera
  • 1 kom. vanilin šećera

Započni pripremu

Odvojte belanca od žumanaca, pa umutite belanca sa 25 g šećera. Drugu polovinu šećera stavite u dva žumanca i izmutite, te im dodajte vanilin šećer, jogurt i otopljen maslac. Promešajte i dodajte prašak za pecivo i heljdino brašno. Kada smesa postane kompaktna, dodajte u smesu belanca. Američke palačinke su manje od klasičnih, zato predlažemo da ih pečete u tiganju što manjeg prečnika dva-tri minuta sa obe strane.

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Dan za palačinke
Dezert
Sve sezone
Desert

Kupi proizvode za 6 porcije

  • Maslac Maxi 250g
    250 gr
    1399.96 rsd/Kg
    349,99 RSD
    7188711
  • Jaja iz podnog uzgoja Maxi 10/1
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7518479
  • Jogurt 2,8%mm Maxi 1.5kg
    nutri-score-bordered-b.external.45357c30.svg
    1.5 Kg
    113.33 rsd/Kg
    169,99 RSD
    7217529
  • Prasak za pecivo Maxi  10g
    10 gr
    2199 rsd/Kg
    21,99 RSD
    7185402