Maxi logoMaxi logo

undefined

По категорији

По теми

Затвори
До пре само неколико недеља, многи су маштали како би било сјајно да макар један дан у седмици могу да раде код куће. Сада, када су наши домови постали и наше канцеларије, на видело су изашли и изазови рада у својој кући. Уколико имате „симптоме“ недостатка мотивације и организације, па и утисак пада ваше продуктивности, не брините! Уз наших пар једноставних савета унећете „радну атмосферу“ у свој дом за трен ока.
Сви волимо да смо у удобној гардероби када смо код своје куће. Међутим, за ваше радно време требало би да важе другачија правила. Покушајте да током радног времена изађете из пиџаме у, рецимо, фармерке и мајицу. Ово ће вам додатно помоћи да се осећате као у канцеларији, али и да будете спремни за изненадни Skype састанак.
Покушајте да одвојите један део вашег стамбеног простора за ваш канцеларијски кутак. Трудите се да сваког дана са тог места обављате задатке. Пронађте и пар ситница попут стоне лампе, биљке и рама за слике које ће вас подсетити на ваш прави радни сто и помоћи да се искључите и посветите вашем послу.
Као и код учења, многе ствари нам се могу учинити важнијим и забавнијим у односу на радне задатке. Прање судова, пражњење машине или брисање прашине могу доћи на врх наше листе приоритета лако, али не треба мешати ове обавезе. Кућне треба оставити за крај радног времена или за планиране паузе у току рада.
Када сте у канцеларији нормално је да устанете од стола и одете до колеге, продавнице или на ручак, али када сте у кући, мање је разлога за то. Међутим, то не значи да не треба да правите паузе за ручак, кратко истезање, време на вашим друштвеним мрежама и ужину. Можете искористити и прилику да се засладите уз Јаффа наполитанке и пошаљете код са паковања на 2222 и освојите Металац чинију!
Важно је бити посвећен послу, али и од посла одморити, како бисмо сутра опет могли да будемо на истом нивоу. Држите се „радног времена“ код куће и одложите лап топ и друге ствари везане за посао. Одвојите време за давно одлагане хобије или филмове које желите да погледате, а уколико сте имали напоран дан, Jaffa Cakes и Pepsi су ту да вам поправе расположење за остатак вечери! 
На послу се међу колегама увек тражи нешто слатко. Поготово после ручка уз кафу, како бисте имали концентрације за преостале обавезе и планирање наредног радног дана. Сада, у кућним условима, слатке тренутке уживања у Плазма Коцки поделите са вашим најмилијима.