• Пажљиво бирамо и бринемо о свежини производа
  • Асортиман од преко 15.000 артикала
  • Цене и промоције исте као у Макси радњама
  • Достава у временским оквирима од 2 сата
  • Брза куповина
  • Спискови  

НУТРИ-СКОР

5 слова и 5 боја за избалансирану исхрану
Нутри-Скор је иновативни систем нутритивног обележавања који на врло једноставан и сумиран начин приказује нутритивну вредност производа кроз пет боја и пет слова.
Нутри-Скор систем обележавања налази се на предњој страни паковања, а заснован је на научном алгоритму који у обзир узима нутријенте које су пожељни у избалансираној исхрани (као што су влакна, протеини, воће и поврће) и нутријенте које би требало ограничити (као што су калорије, засићене масне киселине, шећер и со). Узимајући у обзир ове нутритивне параметре добија се одговарајућа Нутри-Скoр ознака.

На који начин Нутри-Скор помаже да се храните избалансирано?
Захваљујући Нутри-Скор систему брже откривате нутритивну вредност производа, па ваша исхрана врло лако може постати избалансирана. Наравно, не треба изгубити из вида пирамиду исхране која инсистира на разноврсном одабиру намирница. То значи да се не треба фокусирати само на производе са ознакама А и Б, а потпуно одрећи ознака Д и Е, већ да производе који имају „зеленије“ боје можемо конзумирати чешће и у већој мери, у односу на производе обележене црвеном или наранџастом бојом.
На пример, биљна уља попут маслиновог имају Нутри-Скор ознаку Д јер су богата засићеним мастима. Поред ових, маслиново уље садржи и друге добре масти које доприносе избалансираној исхрани.
Нутри-Скор се израчунава на 100 г или 100 мл производа и на тај начин олакшава поређење оних производа који припадају истој категорији. Наравно, треба узети у обзир да не користимо увек 100 г / мл производа.  Па тако, уколико желите да зачините салату маслиновим уљем, често користите само кафену кашику, а не 100 мл.

Нутри-Скор у нашим радњама
У Макcи, Темпо и Шоп & Го продавницама сваког дана се трудимо да пружимо квалитетну услугу и широк асортиман квалитетних и безбедних производа, али и да квалитетним нутритивним саставом обогатимо производе приватне робне марке, на којима ће се у наредном периоду наћи Нутри-Скор ознака.
Нутри-Скор систем додатно појашњава састав намирница, али не треба занемарити читање декларације која пружа детаљније објашњење нутритивног састава, посебно услед проблема алергија, интолеранција на одређене састојке или других здравствених тегоба.

 

Одговарајућа Нутри-Скор ознака добија се прорачуном на основу нутритивних вредности производа. Управо зато пиринчане галете „натурал“ имају Нутри-Скор ознаку А, док пиринчане галете „со и сусам“ Нутри-Скор ознаку Ц, што је последица додатка соли.

Ова два, на први поглед веома слична производа, имају различиту Нутри-Скор оцену. Већи садржај засићених масних киселина у омега 3 јајима разлог је зашто овај производ има Нутри-Скор оцену Б.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак