• Пажљиво бирамо и бринемо о свежини производа
  • Асортиман од преко 15.000 артикала
  • Цене и промоције исте као у Макси радњама
  • Бесплатна достава у термину који сами бирате
  • Брза куповина
  • Спискови  

Брошура о здравијим производима


Један од првих корака у едукацији о здравијој исхрани јесте тачна информисаност и упознавање са карактеристикама хране коју конзумирамо сваког дана. 
 
У складу са стратегијом наше компаније, припремили смо брошуру која ће бити постављена на категорији здравије хране у свим Маxи и Темпо радњама.  
 
Циљ брошуре је да се купци упознају са појединим терминима који се често користе при обележавању производа, као што су „Производи без глутена“, „Органски производи“ или „Производи без лактозе“.
 
Унутар брошуре, купци ће бити у прилици да нађу више информација о томе шта су нутритивне таблице, шта је глутен, а шта представљају алергени и шта конкретно подразумева када кажемо да је неки производ органски. Такође, информације из брошуре помоћи ће бољем разумевању термина из нутритивних таблица. 
 
На тај начин помажемо купцима да при куповини производа одаберу оне који су у складу са потребама њиховог организма, као и да се едукују и боље разумеју састав производа.
 

ОДГОВОРНИМ ПОСЛОВАЊЕМ ДО БОЉЕГ ДРУШТВА

Kомпанија Делез Србија представила резултате и стратешке планове у области одрживог пословања
 
2. јул 2019. – У пријатном амбијенту Зоолошког врта компанија Делез Србија је представила резултате одрживог пословања за претходну годину, према којима је на нивоу компаније укупна емисија угљен-диоксида смањена за 8 одсто, а чак 60 одсто укупно генерисаног отпада и рециклирано.
 
Kроз пројекат свакодневног донирања воћа и поврћа, и сарадњу са Банком хране Београд компанија је показала стратешку посвећеност пружању подршке локалној заједници, а само у 2018.години донирано је преко 1.200 тона намирница. 
 
Први супермаркет са еколошким системом расхладе, Маxи, отворен је на Новом Београду, а у претходној години компанија је забележила и смањење укупне потрошње енергије за 2 одсто. 
 
“Стратешким приступом темама које су значајне за друштво успели смо да покренемо заједницу, и начинимо значајне кораке ка стварању одрживог окружења. Kао компанија која покреће бројне иницијативе на глобалном нивоу, јако нам је важно и да локално укључимо што више суграђана у све активности и да тако заједно учинимо нашу планету бољим местом за живот. Уједно радимо и на подизању свести о свему ономе што може да побољша квалитет живота људи. Од одговорног управљања вишковима хране, до едукације о важности здравије и избалансиране исхране. Добри резултати су увек подстрек, али и одговорност да у годинама које су пред нама останемо лидери у променама и пример другим одговорним компанијама и појединцима”, истакла је Мирјана Јовашевић, директорка корпоративних комуникација и одрживог пословања компаније Делез Србија. 
 
Kомпанија Ахолд Делез је потписник споразума који предвиђа да ће до 2025.године сва пластика у оквиру приватне робне марке бити у потпуности рециклабилна, компостабилна или поново употребљива. У наредном периоду пословање компаније глобално, али и локалних чланица, биће прилагођено циљевима научне заједнице за климатске промене, а све са циљем да се пружи одговарајући доприност да посечна тепература на Земљи не порасте преко 1.5 степени целзијуса.
 
 

Вишкови хране на раскршћу

Београд 27.мај.2019. – Више од 122 милиона људи у Европи гладује, а само у Србији годишње се, према незваничним информацијама, баца 250.000 тона хране. Зато је овогодишњи јубиларни, десети, Миксер Фестивал 2019 под називом “Циркулиши” циљано био усмерен на умрежавање културног, креативног и ИТ сектора са стручњацима за одрживи развој. 
 
Овогодишњи Фестивал посветио је значајан сегмент и теми вишкова хране, одрживој исхрани и решењима за будућност. Ово су теме којима је компанија Делез Србија стратешки посвећена годинама уназад, а пројекат донирања воћа и поврћа “Помажемо да имају и они који немају” пример је корпоративне одговорности. 
 
На панелу “Вишкови хране на раскршћу”, где је уводну реч дао Далибор Матијевић из Робин фоод-а, Мирјана Јовашевић, директорка корпоративних комуникација и одрживог пословања Делез Србије је истакла колико је важно стратешки управљати вишковима хране, и бити одговоран како према локалној заједници, тако и према планети. Она је нагласила и да су сарадња и међусобно разумевање невладиног и корпоративног сектора кључни, као и да је то формула која се у пракси показала као један од најуспешнијих модела за ефикасан приступ свим релевантним друштвеним темама. 
 
“Одговорно управљање вишковима хране и рециклажа су саставни део наше стратегије одрживог пословања. У оквиру пројекта донирања воћа и поврћа укључено је чак 70 удружења. Само у последње четири године донирали смо више од 4000 тоне хране. Такође, у току прошле године рециклирали смо 60%, односно преко 10.000 тона укупне количине отпада који настаје у нашим продавницама” изјавила је Јовашевић.
 
Компанија Делез Србија је највећи донатор хране у нашој земљи. Сарадња Делез Србије и Банке хране траје више од 10 година. Заједно организују различите активности током целе године са циљем да се помогне онима којима је помоћ најпотребнија.
Јовашевић је на панелу истакла колико је важна едукација грађана у овој теми. Баш зато је навела да је компанија у прошлог години заједно са партнером Секопаком, организовала И едукативне представе о рециклажи за преко 1500 школараца.
 
Маријана Пребирачевић  из Банке Хране Београд на панелу је истакла колико корисницима значе редовне донације, указала је на недостатак возила и логистике, али И на то колико је важно да се ова организација препозна И на вишем нивоу. На панелу су учествовали и Слободан Крстовић из НАЛЕД-а, Жељко Митковски из Фондације Ане и Владе Дивац као и Ивана Недељковић из компаније ИКЕА. Модератор панела био је Веран Матић из Савета за филантропију.
 

Традиционална ускршња донација Банци хране Београд - Прикупљено више од 10 тона намирница

Београд – У заједничкој хуманитарној ускршњој акцији компаније Делез Србија, Имлек, Сомболед и Моћ природе донирале су Банци хране Београд више од две и по тоне намирница.
 
У оквиру ове акције дониране су животне намирнице неопходне за свакодневни живот социјално угрожених грађана.
 
„За нас је посебно значајно што смо храну донирали са нашим партнерима и што смо заједнички улепшали празнике великом броју људи.“, изјавила је Мирјана Јовашевић, директорка корпоративних комуникација и одрживог пословања компаније Делез Србија.
 
Хуманитарна акција организована је традиционално у Дистрибутивном центру компаније Делез Србија у Старој Пазови одакле је И уручена ова велика донација. Млеко, чоколадно млеко, цвекла, ајвар и разне салате, пиринач дистрибуирани су члановима Савеза глувих и наглувих - организација из Сомбора. 
 
Радмила Иветић, председница удружења Банка хране Београд, рекла је да су донације добродошле увек, а посебно су значајне у време празника.
 
„Солидарност је оно што треба да покажемо свакодневно, јер онима који немају то много значи. Велике донације су веома важне јер омогућавају да у исто време обрадујемо велики број наших корисника“, рекла је Радмила Иветић. 
 
Овој хуманитарној акцији претходиле су и претпразничне донације организоване у радњама Делез Србија, које су омогућиле купцима да и ове године покажу солидарност.
 
Поводом ускршњих празника, Банка хране Београд је организовала традиционалну акцију прикупљања намирница у сарадњи са компанијом Делез Србија. У 12 градова прикупљана је храна за 28 организација, а учествовале су 72 продавнице Маџи, Темпо и Схоп&Го. Грађани су показали завидну солидарност и прикупљено је укупно 8.048 кг разних намирница које су подељене члановима удружења-учесника акције. 
 
Сарадња Делез Србије и Банке хране Београд траје више од 10 година, а пре четири године покренут је посебан пројекат „Помажемо да имају и они који немају. Захваљујући овом пројекту компанија Делез Србија је највећи донатор Банке хране Београд. Током трајања пројекта, више од 4000 тона хране нашло је свој пут до оних којима је потребна помоћ.
 
Банка хране Београд координира донације у храни од донатора, произвођача хране и трговинских ланаца до организација које их преузимају и дистрибуирају својим члановима. Компанија Делез Србија, на месечном нивоу, донира више од 100 тона воћа и поврћа. Пројекат донирања воћа и поврћа свакодневно олакшава живот за 9000 људи. Само у претходној години кроз овај пројекат донирано је 1.200 тона намирница.
 

КАМПАЊА “ДАЈ СНАГУ” ЗА ПОДРШКУ ЖЕНАМА ОБОЛЕЛИМ ОД РАКА ДОЈКЕ

Београд, 1. март 2019 - У Србији сваке године од рака дојке оболи око 4600 жена, док свака осма која се суочава са овом болешћу изгуби најтежу битку. То је најчешћи облик тумора код жена, али кад се открије на време у 95 одсто случајева је излечив*. У месецу борбе против рака, са жељом да се жене оболеле од ове болести додатно оснаже и охрабре, покренута је кампања „Дај снагу“, која има за циљ подршку свима које су током хемиотерапије изгубиле косу. 
 
Кампања „Дај снагу“ коју је покренуо бренд Пантене, Женски центар Милица из Врњачке Бање уз подршку компаније Делез Србија, има за циљ мотивисање грађана да донирају косу и на тај начин помогну у изради перика. 
 
Осим донирања косе, подршка кампањи остварује се и куповином Пантене производа у продавницама Макси и Темпо, као и кроз уплате на посебно отворен жиро рачун Женског центра Милица. 
 
Након прве фазе прикупљања косе, следи период израде перика, након чега ће све заинтересоване жене моћи да се пријаве за своју перику од природне косе. Перике се након периода хемиотерапије и раста косе враћају Женском центру Милица, где ће бити на располагању женама којима су потребне. 

* Извор: Институт за јавно здравље “Милан Јовановиц Батут”.
 


Кутије за сакупљање истрошених батерија

 
Истрошене батерије садрже опасне материје које имају негативне ефекте по животну средину и здравље људи.
У жељи да допринесемо заштити животне средине и омогућимо потрошачима да дају свој допринос, направили смо најширу мрежу сакупљања истрошених батерија у Србији. У појединим Макси и Темпо радњама наши потрошачи и запослени могу одложити истрошене батерије у специјално дизајниране кутије за ову врсту отпада које се затим шаљу на рециклажу.
 

БЕСПЛАТНИ САВЕТИ О ПРЕВЕНЦИЈИ МАЛИГНИХ БОЛЕСТИ У МЕСЕЦУ БОРБЕ ПРОТИВ РАКА

17. март 2018 - Велики број грађана одазвао се позиву на бесплатне савете на тему превенције малигних болести и значаја редовних прегледа, које је у месецу борбе против рака организовао Градски завод за јавно здравље Београд у Макси супермаркету Алонсо.
 
Стручњаци из Завода одговарали су на питања очувања здравља, превенцији, али и важности успостављања здравијих животних навика. Подршку докторима у акцији “Мисли раније, бирај здравије” пружили су и чланови студентских организација – Удружење студената медицине (ИФМСА) и Удружење студената фармације (БПСА).
 
У Србији се сваке године дијагностикује око 36.000 нових случајева малигних болести, а од њих годишње умре више од 20.000 људи. Сваки пети смртни случај у Србији последица је неког малигнитета
 
Према речима стручњака Завода, у великом броју случајева, за настанак рака одговорни су одређени животни стилови појединца од пушења, неправилне исхране, физичке неактивности, конзумирања алкохола, до претераног излагања сунчевим зрацима, а све то носи и до две трећине ризика за настанак појединих малигнитета. Чак око 30 одсто свих смртних исхода од малигних болести последица су управо ових и сличних животних избора. На више од 80 одсто свих малигних болести може се утицати променама личних животних стилова, уз избегавање фактора ризика присутних у околини, макар у мери у којој је то изводљиво. 
 
Према проценама Светске здравствене организације оболевање од малигних болести у свету порасло је са 12,7 милиона у 2008. години на 14,1 милиона људи у 2012. години. До 2032. године очекује се да ће оболети 25 милиона људи широм света, односно оболевање од рака ће порасти за 70 одсто. 
 
У Србији су од 2013. године на снази Национални програми за скрининг рака грлића материце, рака дојке и рака дебелог црева, са циљем да се смањи оболевање и умирање од ових малигнитета који су у нашој средини веома заступљени, а који управо због откривања у одмаклим фазама болести, односе и велики број живота.
 

СПОРТОМ ДО ЗДРАВИЈЕГ ДЕТИЊСТВА

Прваци и трећаци ОШ “Иво Андрић ” обележили Међународни дан физичке активности
 
10. мај 2018 – У Србији је свако треће дете гојазно, а један од разлога је и недовољна физичка активност која је све израженија у последњих 20 година. Супротно овим бројкама, више од 130 првака и трећака из Основне школе „Иво Андрић“ показали су да знају зашто је важно да сваки дан трче, играју се и буду активна.
 
Зато су ове године активно прославили Међународни дан физичке активности и заједно са Макси супермаркетима уживали на полигону спретности, штафети са лоптама за пилатес и игром икс окс са хула хопом.
 
Ђаци су тада заједно послали јаку поруку зашто је важна физичка активност за здраво детињство.
 

ВЕЛИКИ ОДЗИВ НА ХУМАНИТАРНОЈ АУКЦИЈИ СЛИКА ЗА ИНСТИТУТ ЗА ОНКОЛОГИЈУ И РАДИОЛОГИЈУ

У Дому Јеврема Грујића прикупљено приближно 2 милиона динара намењених за реновирање одељења за онкологију
 
 
На великој хуманитарној изложби и аукцији слика, коју је организовала компанија Делез Србија, како би се прикупила средства неопходна за реновирање одељења за онкологију Института за онкологију и радиологију, прикупљено је приближно два милиона динара.
 
У Дому Јеврема Грујића партнери и пријатељи компаније Делез Србија, као и љубитељи уметности имали су прилику да погледају све слике током седмодневне изложбе, а на крају и да се надмећу на аукцији за експонате аутора разноврсних генерација са различитим стилским и жанровским приступима, од Милоша Бајића, Бошка Карановића, Николе Гвозденовића, Николе Граовца, Милића Станковића од Мачве, Радослава Тркуље, Оље Ивањицки, Александра Цветковића, Здравка Мандића, Грујице Лазаревића и светски славног представника наиве - Јаноша Месароша.
 
Хуманитарна аукција прва је у низу активности које је компанија Делез Србија реализовала у сарадњи са РТС-ом, у оквиру националног пројекта “Рак је излечив”, а са циљем да се допринесе повећању свести о важности превенције и обезбеђивања бољих услова за здравствену негу оболелих у здравственим установама. 
 
Аукцији је претходила седмодневна изложба, која је окупила велики број љубитеља уметности, који су куповином слика компаније Делез Србија, показали хуманост и подршку кад је она потребна.
 

ОХРАБРУЈУЋИ РЕЗУЛТАТИ: ГРАЂАНИ СРБИЈЕ ИПАК СВЕСНИ ВАЖНОСТИ ЗДРАВИЈЕ ИСХРАНЕ

Београд, 06. јун 2018 – Само током 2017. године компанија Делез Србија донирала је преко 21 тону хране, од чега је више од тону било свеже воће и поврће за кориснике различитих хуманитарних организација. Уједно, успела је да утиче на повећање свести о важности здравије исхране, обзиром да је чак 38% укупне продаје приватне робне марке било из асортимана здравијих производа. А да је брига о животној средини подједнако важна види се и из податка да је ова компанија заједно са потрошачима рециклирала више од девет тона отпада. 
 
У амбијенту аутентичне београдске оазе - Ботаничкој башти “Јевремовац”, компанија Делез Србија представила је своје резултате одрживог пословања за прошлу годину. Овом приликом представници компаније истакли су на важност одрживог пословања које треба да буде саставни део свакодневног пословања, као и да је брига о друштву и средини у којој се послује обавеза свих компанија, али и појединаца. 
 
Компанија Делез Србија, дан пре представљања резултата одрживог пословања добила је и признање од Министарства заштите животне средине као компанија која се истакла својим радом и залагањем у домену заштите животне средине што је још једна потврда одговорног пословања и бриге о друштву.
 

ВЕЛИКА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ПОМОЋ ИНСТИТУТУ ЗА ОНКОЛОГИЈУ И РАДИОЛОГИЈУ

Заокружи рачун у хуманитарне сврхе
 
 
10. септембар 2018 - Први пут у Србији, сви грађани ће моћи на касама да заокруже рачун и донирају кусур у хуманитарне сврхе, захваљујући акцији “Направи разлику, пружи прилику” компаније Делез Србија.
 
У свим Макси, Темпо и Шоп енд Гоу продавницама широм Србије приликом готовинског плаћања купци ће моћи да заокруже рачун до износа који желе, а прикупљени новац биће дониран Институту за онкологију и радиологију Србије за набавку неопходне медицинске опреме за пацијенте.
 
Хуманитарна акција “Направи разлику, пружи прилику” реализује се у оквиру националне кампање за борбу против малигних болести “Рак је излечив”, коју спроводи Радио телевизија Србије уз подршку Министарства здравља Републике Србије.
 
Допринос великој хуманитарној акцији моћи ће да пруже и они грађани који не обављају куповину и да на каси само уплате новац који желе да намене у ове добротворне сврхе. Сви који буду донирали новац на каси, уз фискални рачун, добиће и нефискални исечак на ком је назначено колико је новца донирано у хуманитарне сврхе. 
 

ЗДРАВ СЛАТКИШ ОД 40 КГ ЗА ТВИГИ

Право из Темпо Аде данас је у Зооврт стигао поклон за слоницу
 
 
Београд 02.новембар 2018 - Као да је предосетила да ће ово бити специјалан дан за њу. Слоница Твиги, најстарији становник београдског Зоолошког врта, од раног јутра је била весела. Навикла је на боје јесени, али јој је ипак једна у ово доба године омиљена – наранџаста. 
 
Било је само неколико секунди потребно да Твиги угледа и дође до огромне бундеве од 40 килограма и да свима стави до знања да је дошло њено време за здраву ужину.
 
Сад већ традиционално, бундева је дошла из хипермаркета Темпо Ада, право на посед слонице Твиги, пажљиво чувана само за њу.
 
Кажу да бундева чува здравље и лепоту и да је права ризница витамина. Твиги као да све то зна, па иако је најстарији становник Зоолошког врта, многе животиње би јој позавиделе како на данашној ужини, тако и на репутацији једне од омиљених животиња међу малишанима.
 

ОТВОРЕН ПРВИ ЕКОЛОШКИ МАКСИ СУПЕРМАРКЕТ

7. новембар 2018 - Највећи трговински ланац у земљи, компанија Делез Србија, отворила је прву еколошку продавницу – Макси супермаркет на Новом Београду. Еколошки систем комерцијалног хлађења, примењен у овој продавници, компанија је реализовала заједно са партнерима, а подршка за овај иновативан приступ добијена је и од стране Машинског факултета у Београду. 
 
Отварању првог еколошког Макси супермаркета у Србији присуствовали су Горан Триван, министар за заштиту животне средине и Квентин Роје, генерални директор компаније Делез Србија. 
 
Брига о животној средини за компанију Делез Србија веома је важна, покренуте су бројне иницијативе и реализоване активности усмерене ка томе да се повећа еколошка свест свих грађана. Продавница на Новом Београду је, поред новог еколошког уређаја, опремљена модерном, функционалном и економичном опремом по највишим еколошким стандардима за чување и излагање робе.
 
Компанији Делез Србија су у развоју овог еколошког решења помогле компаније Данфос, Фригомаx и де Риго Рефригератион. У овој години, компанија Делез Србија добила је и признање од Министарства заштите животне средине као компанија која се истакла својим радом и залагањем у домену заштите животне средине што је још једна потврда одговорног пословања и бриге о друштву.
 

У СУСРЕТ СВЕТСКОМ ДАНУ ДИЈАБЕТЕСА - ПРЕВЕНЦИЈОМ ДО ЗДРАВИЈЕГ ОДРАСТАЊА

Физичка активност и правилна исхрана могу да спрече дијабетес
 
8. новембар 2018 – Све је већи број деце у Србији која болују од дијабетеса, а последица тога представљају и алармантни подаци да је свако треће дете у Србији гојазно. Правилан избор намирница, конзумирање воћа и поврћа и редовна физичка активност главни су фактори у превенцији гојазности и њених последица као што је дијабетес, закључак је учесника панела на тему борбе против дијабетеса у организацији компаније Делез Србија.
 
У сусрет Светском дану дијабетеса који се обележава 14.новембра, учесници панела су акценат ставили на децу и на важност правовремених реакција још од детињства.
 
Учесталост метаболичког синдрома повећавала се статистички значајно са годинама: код гојазне деце од 7-15 године износила је 34.8 одсто, адолесцената од 16 до 20 године 38.9 одсто, младих од 20 до 30 године - 58.1 одсто, док је код одраслих забележено 38 одсто.
 
Компанија Делез Србија континуирано се бави едукацијом, поготово кад су здравији избори у питањуи кроз различите догађаје превенцијом, пре свега запослених, али и свих грађана.
 

РЕНОВИРАНА ЛАБОРАТОРИЈА НА ИНСТИТУТУ ЗА ОНКОЛОГИЈУ И РАДИОЛОГИЈУ

Београд, 10.децембар 2018 – Лабораторија за медицинска истраживања на Институту за онкологију и радиологију реновирана је и спремна за коришћење, захваљујући прикупљеним средствима на хуманитарној аукцији слика коју је организовала компанија Делез Србија.
 
Прилику да први погледају како сада изгледа реновирана лабораторија коју ће користити медицинско особље Института имали су проф. др Радан Џодић, в.д. директора Института за онкологију и радиологију и Квантан Роје, генерални директор компаније Делез Србија.
 
Ово је само прва у низу акција које компанија Делез Србија спровела у сарадњи са РТСом, у жељи да подржи и допринесе остваривању циљева националне кампање "Рак је излечив" у циљу подизања свести о важности превенције и обезбеђивања бољих услова за здравствену негу оболелих од малигних болести.
 

Новогодишњи ручак за најстарије Београђане

17. децембар 2018 – Децембар је месец кад традиционално сумирамо годину иза нас и правимо планове за наредну, али и период у години посвећен даривању и дељењу. У Прихватилишту за стара и одрасла лица тренутно борави око 120 корисника који су, захваљујући компанији Делез Србија, имали прилику да осете праву топлу празничну атмосферу. 
 
Наиме, наши запослени су, само за кориснике Прихватилишта организовали припрему новогодишњег ручка.  
 
Сарадња са Прихватилиштем за одрасла и стара лица успостављена је поршле године. 
 

ОБРАДОВАЛИ СМО МАЛИШАНЕ У СВРАТИШТУ

У заједничкој акцији колега из Службе подршке и Дистрибутивног центра, прикупљено је чак 200кг дечје гардеробе која је донирана Свратишту за децу на Новом Београду. У овој акцији учествовале су и колеге из транспорта и интернет продаје, који су организовали превоз и потрудили се да гардероба стигне на право место.
 
Још једном, сјајном међусекторском сарадњом учинили смо добру ствар за заједницу у којој послујемо. Свакако, само Деда Мраз зна шта су малишани пожелели за Нову годину, али њихови осмеси показали су нам да смо учинили праву ствар и донели дашак празничне атмосфере на задовољство свих.
 

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак