Maxi logoMaxi logo

undefined

По категорији

По теми

Затвори

JACOB’S CREEK DOUBLE BARREL

Jacob’s Creek Double Barrel је јединствени концепт, који помера границе иновације у производњи вина.

Наши енолози су прво креирали изванредно богата црвена вина од грожђа супериорног квалитета, и старили их у традиционалним винским бурадима. Затим, користећи нашу јединствену Доубле Баррел технику, ова вина су у завршној фази одлежала у бурадима у којима је претходно старио виски*, чиме су добила додатне слојеве комплексности и изузетно питку завршницу.

* Cabernet Sauvignon вино је одлежало у бурадима у којима је претходно старио ирски виски

Танини су евидентни у почетку, затим у први план долазе ароме зреле рибизле, маслине и комплексне ноте купине. Препоручује се конзумација са печеном јагњетином са грилованим патлиџаном.

 

JACOB’S CREEK - CLASSIC

 Jacob's Creek Chardonnay је највише награђивано вино куће Јацоб’с Цреек. Најпознатији аустралијски Цхардоннаy представља спој грожђа из топлијих и хладнијих предела. На непцу до изражаја долази укус диње, брескве и лимуна са аромама храста. Препоручује се конзумација са грилованим поврћем, рибом и пилетином.

Jacob's Creek Shiraz је најпопуларнији и најраспрострањенији варијетет грожђа у Аустралији. Вина су средњег до пуног тела, тамно-црвене боје са богатим укусом зрелих шљива и паприке. Схираз вина одлежавају у храстовим бурадима и могу да стоје неколико година. Препоручује се конзумација са црвеним месом, јагњетином или старим сиревима.

Jacob's Creek Shiraz Rose је вино јарко розе боје и слатког, свежег укуса јагоде. Освежавајуће ноте малине и јагоде довољне су да свакога оставе без даха. Препоручује се конзумација са зачињеном храном, као на пример азијским салтама, или мексичком храном.

JACOB’S CREEK - RESERVE

 Свако од наших Reserve вина се прави од најквалитетнијег грожђа из једне регије, познате по баш тој сорти грожђа.

Jacob's Creek Reserve Chardonnay је комплексно, а притом елегантно вино са нотама брескве, кремасте текстуре са префињеном завршницом. Препоручује се конзумација са кремастим пастама или печеном пилетином.

Jacob's Creek Reserve Shiraz представља праву суштину регије Баросса са својим јаким укусима, зрелим танинима и дугом завршницом. Вино је пуног тела са укусом црног воћа, са дискретним нотама храста и свиленкастом завршницом. Препоручује се конзумација са јагњетином, бифтеком или тврдим сиревима.