• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR

Пиво, драгоцени помоћник у кухињи


Свестраније и често јефтиније од вина, пиво је намирница која свако месо може да претвори у прекусни специјалитет а ручак у врхунску гозбу. Пиво, баш попут вина, иде одлично уз све врсте меса. Као додатак у току спремања јела или као достојан пратилац у шољи за ручком, сигурно неће изневерити титулу звезде стола коју му додељујемо.

Кување с пивом захтева пажњу приликом дозирања да јело не би попримило горчину. Али ако се пажљиво прати рецепт, месо припремљено с овом намирницом може бити специјални деликатес. Нарочито се издваја гулаш као добар кандидат за истицање пуноће ароме пива. За говеђи ће ићи робустна стоут пива, а за пилећи неко од пшеничних врста. Битно је истаћи да ће генерално свако парче меса, ако се маринира у пиву, добити на мекоћи и укусу - неки рецепти чак налажу да се говедина маринира у пиву по неколико дана. Ипак, није довољно само отићи у радњу и купити било које пиво, јер се, као и вина, одређена пива слажу или не слажу с одређеним врстама меса. Па тако пилетина и плодови мора захтевају пшенична пива, док говедина, свињетина и јагњетина за припрему траже јаче и гушће варијанте (але, портер, стоут). Уколико користите пиво у смеси за поховање, она ће бити нарочито издашна и богата. Нарочито је препоручљиво додати пиво код поховања рибе, када се користи чувена орли смеса (јаја, пиво, брашно).

1. ИПА пива су одличан избор за оне људе који воле констрастне укусе. Пошто пљескавица од свињетине као врста месног оборка може бити љута, киселкаста, слатка, али никако горка, ИПА пива која одликује горчина заокружиће палету укуса баш како треба. Пробајте: Брооклyн Еаст ИПА, БрењДог Хардцоре ИПА, Брењдог Пунк ИПА, домаћи Сталкер пиваре Разбеербрига, Брккаа Кабинет

2. Пиво типа Портер је тамне боје, димљеног воћног укуса и ако уз свој хамбургер од јунетине желите пиће пуног, сложеног укуса и робустне горчине, оно је прави пар. Такође га можете користити и за израду соса за роштиљ који ће истаћи димљену арому пива. Пробајте: Портер пиваре Кабинет.

3. Смеђи Але је одличан уз ћуретину. Због свог чоколадно-карамелизованог укуса сјајно иде уз укусну живину на жару. Пробајте: Нењцастле Броњн.

4. Стоут одликује богата, кремаста пена, а због прженог јечма има сув, сложен карактер, што ће подвући арому бифтека и учинити је занимљивијом. Пробајте: Гуинесс

5. Лагер пива су питка, лагана и освежавајућа па непогрешиво иду уз све врсте кобасица које доминирају својим јаким и често љуткастим укусом. Пробајте: Будњеисер

6. Амбер пива су снажног укуса и они савршено иду уз суво, али димљено месо пилетине са роштиља. Пробајте: БрењДог 5 АМ Саинт

7. Ако пак припремате пилетину маринирану у зачинском биљу, препоручујемо Блонде пива за које је типична свежина с благим горкастим призвуком. Пробајте: Гримберген Блонде или пшенична пива, тзв. њеизене, који су изузетно комплементарни сувкастој текстури пилета.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак