За све који воде рачуна о нивоу глукозе у крви
Хлеб ГлукоФИТ настао је на основу спроведеног академског клиничког испитивања у Клиничком центру Србије. Формулу за ТопиГлук микс, који је саставни део хлеба, креирао је доктор Драшко Гостиљац, у чије име Здравствена задруга Здравље, наш дугогодишњи партнер, заступа ову формулу.
Др Гостиљац је доктор наука, специјалиста ендокринологије у Клиничком центру Србије, његов магистарски и докторски рад су на тему дијабетеса. Формула хлеба креирана је на основу стручних и научних показатеља.
Након што је формула направљена започета је клиничка студија. Студија је имала за циљ да егзактно утврди бенефит употребе овог хлеба у исхрани са посебним освртом на пацијенте који имају оштећену хомеостазу глукозе (одржавање нивоа глукозе у крви). Клиничко испитивање рађено је током 2016. и 2017. године. Тестирано је више од 100 људи.
Резултати студије говоре о бројним бенефитима ГлукоФит хлеба:
Препоручен свима који имају смањену толеранцију на глукозу.
Погодан за све који воде рачуна о здрављу и нивоу шећера у крви.
У дугорочном смислу очекује се да употреба хлеба који садржи ТопиГлук микс може имати и секундарне бенефите као што су смањење гојазности, повољан утицај на васкуларне компликације дијабетеса, јачање имунитета, пробиотски ефекат, као извор минерала (Хром).
Специфичног укуса какав сигурно до сада нисте пробали, Глукофит има природно висок садрзај хрома и влакана. Садржи активне састојке из природних извора као што су, цимет, ђумбир, бели лук и грчко семе. Ово је до сада најкомплекснији пројекат Маџи пекаре с којим отварамо потпуно нове димензије функционалне исхране.