Maxi logoMaxi logo

undefined

По категорији

По теми

Затвори
Инспирација

Глукофит


За све који воде рачуна о нивоу глукозе у крви

Хлеб ГлукоФИТ настао је на основу спроведеног академског клиничког испитивања у Клиничком центру Србије. Формулу за ТопиГлук микс, који је саставни део хлеба, креирао је доктор Драшко Гостиљац, у чије име Здравствена задруга Здравље, наш дугогодишњи партнер, заступа ову формулу.
 
Др Гостиљац је доктор наука, специјалиста ендокринологије у Клиничком центру Србије, његов магистарски и докторски рад су на тему дијабетеса. Формула хлеба креирана је на основу стручних и научних показатеља.
Након што је формула направљена започета је клиничка студија. Студија је имала за циљ да егзактно утврди бенефит употребе овог хлеба у исхрани са посебним освртом на пацијенте који имају оштећену хомеостазу глукозе (одржавање нивоа глукозе у крви). Клиничко испитивање рађено је током 2016. и 2017. године. Тестирано је више од 100 људи.
Резултати студије говоре о бројним бенефитима ГлукоФит хлеба:
 
    Препоручен свима који имају смањену толеранцију на глукозу.
 
    Погодан за све који воде рачуна о здрављу и нивоу шећера у крви.
 
У дугорочном смислу очекује се да употреба хлеба који садржи ТопиГлук микс може имати и секундарне бенефите као што су смањење гојазности, повољан утицај на васкуларне компликације дијабетеса, јачање имунитета, пробиотски ефекат, као извор минерала (Хром).
Специфичног укуса какав сигурно до сада нисте пробали, Глукофит има природно висок садрзај хрома и влакана. Садржи активне састојке из природних извора као што су, цимет, ђумбир, бели лук и грчко семе. Ово је до сада најкомплекснији пројекат Маџи пекаре с којим отварамо потпуно нове димензије функционалне исхране. 
 

ХРОНО ХЛЕБ

 
Погодан за све који воде рачуна о тежини
 
Хроно исхрана одавно је хит у свету и Србији, а Маkcи на Хроно терен излази са неколико производа, од којих је најпопуларнији Хроно хчеб. Направљен је од хељдиног, ражаног и интегралног пшеничног брашна, богат је влакнима и селеном и одличан је избор како за хроно доручак, ако сте на режиму хроно исхране, тако и за све оброке ако водите рачуна о свом здрављу. 

Не садржи бело брашно и његова мешавина представља идеално избалансиран извор мангана, фосфора, дијетних влакана, протеина, витамина Е и Б комплекса. 

Селен, који је нарочито заступљен доприноси нормалној функцији штитњаче, имунолошког система, изгледу косе и ноктију. 

Хроно хлеб је развијен према препорукама здраве исхране у сарадњи са Здравственом задругом Здравље. Можете га конзумирати као део оброка или самостално са намазом од поврћа или сира. Делује заситно и изузетно је укусан. 
 

Манастирски хлеб


По рецептури Грачанице

Манастир Грачаница представља бастион српске архитектуре и културе осликавајући уметност почетка 14. века. Од времена владавине краља Милутина Немањића, који је народу завештао Грачаницу, она представља праву ризницу драгоцености. Једна од дугих и вредних традиција које се преносе са колена на колено јесте манастирски хлеб – извориште снаге и живота човечијег.
 
Манастирски хлеб има посебан благослов манастира, а данашњи рецепт садржи хранљиве састојке попут киселог ражаног теста, ражи, пшеничног брашна, јечма и квасца. Хлебови од “киселог теста” са квасцем су се временом одржали као основа и битан део српске традиционалне кухиње. (Још од периода Средњег века)
 
Куповином манастирског хлеба донирате 3 динара манастиру Грачаница.
 

Таин хлеб


70% брашна долази од ражаног брашна

Поред многих недаћа које су задесиле Србију крајем XИX века постојала је и константна опасност од гладовања. Недостатак хране значио је физичку слабост војника и становништва, као и пад морала који се свакако одражавао на бојиштима. Након српско-турских ратова, српска војска почиње да производи хлеб таин. Хлеб који ће постати веома важан део исхране у тешким данима који су уследили за наш народ, током Балканских ратова и Великог рата.

Ова специфична мешавина раженог и белог брашна била је изузетно дуготрајна, а осигуравала је хранљив, али и веома здрав оброк који је могао обезбедити довољно енергије и покретљивости неопходних при обављању борбених задатака. Осим тога, таин постаје симбол снаге и јединства једног народа, његове жеље за опстанком, светиња коју је сваки српски војник чувао у торби и по потреби - делио са саборцима у невољи.

Таин хлеб је веома укусан, одличан избор за све који желе да им ова намирница дуже траје а да не губи на квалитету.