• Пажљиво бирамо и бринемо о свежини производа
  • Асортиман од преко 15.000 артикала
  • Цене и промоције исте као у Макси радњама
  • Бесплатна достава у термину који сами бирате
  • Брза куповина
  • Спискови  

Отвара се први азил за пчеле: Светски дан пчела је почетак бриге о овим вредним инсектима
 
 
20.мај 2020 - Одбегли ројеви пчела први пут у Србији добиће свој дом. На Светски дан пчела почиње реализација пројекта у оквиру којег ће бити постављен пчелињи азил у огледном пчелињаку „Kошутњак“. Ово је јединствен смештај и приступ очувања заједнице пчела у Београду и Србији.
 
 
Пројекат ће бити реализован у сарадњи Београдског пчеларског удружења и компаније Делез Србија која је захваљујући програму лојалности „Пчелице стваралице“ прикупила милион динара за ову намену. 
 
„С обзиром на то да је пчела проглашена за угрожену врсту 2017.године, сваки спашени рој представља јединствену победу пчеларства и очувања биодиверзитета, глобално, на нивоу целог света. Изузетно је важно што ће одбегле пчеле имати свој дом, захваљујући сарадњи са компанијом Делез, а истовремено и што ће Београд бити на мапи градова у којима ће се очување пчела, као веома важних инсеката за људску исхрану, подићи на виши ниво“, каже Станко Рајић, председник Београдског удружења пчелара који наводи и да пчеле напуштају своје кошнице услед разних природних и ванредних околности.
 
Медоносна пчела има изузетно и комплексно место у природи и она је једини инсект који прави храну за људе. Укупна корист од пчела остварена опрашивачком функцијом вишеструко је већа од вредности добијене од свих пчелињих производа заједно, а пчеле су заслужне за опстанак највећег броја биљака.
 
Више од 75 одсто главних гајених биљака, најзначајнијих у људској исхрани директно зависе од пчела као опрашивача. Међутим, упркос свом значају које пчеле имају,неретко се дешавају њихова страдања која су изазвана непажњом и немаром неодговорних људи.
У Београду, према подацима БУП, постоји нешто више од 3.000 одбеглих ројева пчела, који настањују разна станишта, олуке, стрехе, а некада и делове објеката у којима живе људи. Kомпанија Делез Србија увидела је значај да се овим вредним и незаменљивим инсектима помогне да безбедно наставе свој живот и када остану без свог првобитног дома, да пронађу ново станиште и наставе да немерљиво доприносе човечанству.
Смештајни капацитети азила биће неколико десетина кошница, а из Београдског удружења пчелара најављују да верују да ће успети да помогну свим вредним инсектима који су изгубили свој дом.
На предлог Пчеларског савеза Словеније, а уз подршку огромног броја пчеларских савеза света, па и Савеза пчеларских организација Србије, Генерална скупштина Уједињених нација у Њујорку изгласала је да Светски дан пчела буде 20. мај. Овај датум је предложен, јер је у мају на северној полулопти најбујнији развој пчела. Осим тога тог дана је рођен и Антон Јанша, зачетник и учитељ модерног пчеларства.
 

СОЛИДАРНОСТ ЈЕ НАЈВАЖНИЈА
 
Kако би пружила подршку, компанија Делез Србија у претходним данима донирала производе, као и средства за набавку медицинске опреме
 
 
Kомпанија Делез Србија донирала је Влади Републике Србије шест милиона динара. Од новчаних средстава намењених Републичком фонду за здравствено осигурање биће набављена неопходна медицинска опрема у борби против вируса COVID-19.
 
Донације овог малопродајног ланца стигле су у претходним недељама и до родитељске куће Звончица, као и до болнице у Kикинди, једном од градова који су погођени ширењем вируса.  
 
„У овим тренуцима је веома важно да сви заједно покажемо колективну солидарност. Kао компанија смо се потрудили да пружимо подршку и на локалном нивоу, као и у набавци медицинске опреме која ће бити на услузи свим нашим грађанима“ истакла је Милана Јевић Гледовић, потпредседница правних послова и заштите ресурса Делез Србија.
 
Пандемија вируса COVID-19 захватила је неколико континената и земље широм света свакодневно уводе различите мере са циљем спречавања ширења и ублажавања последица које вирус доноси, а пре свега како би се сачувало здравље и животи грађана.
 

Компанија Хенкел покренула акцију подршке Црвеном крсту Србије „Заједно са вама помажемо породицама којима је то потребно“


Хенкел у сарадњи са компанијом Делез Србија, започео је хуманитарну акцију под називом „Заједно са вама помажемо породицама којима је то потребно“, како би подржали рад организације „Црвени крст Србија“, која већ дуги низ година стратешки помаже социјално угроженим породицама. Могућност да пруже подршку акцији имају сви они који у периоду од 1.августа до 1.септембра обаве куповину два Сцхаума производа у Маџи супермаркетима. Компанија Хенкел ће за свака два производа трећи донирати хуманитарној организацији за помоћ социјално угроженим породицама.

„Захваљујемо се компанији Хенкел на овој иницијативи као и грађанима који ће куповином производа помоћи да олакшамо живот најрањивијима међу нама - породицама које често немају довољно ни за исхрану као ни за набавку артикала личне хигијене. Уверени смо да ће овај пример друштвено одговорне компаније подстаћи и друге да на свој начин осмисле сличне акције“, истакао је Љубомир Миладиновић, генерални секретар Црвеног крста Србије. 

Организатори пројекта, Сцхаума и Делез Србија, поносни су на покретање ове племените акције. „Овакви пројекти подршке и помоћи заједници у темељним су вредностима наше компаније. Већ дуги низ година пратимо рад организација које имају велико срце и брину о онима којима је потребна помоћ. С дугогодишњим партнером, компанијом Делез Србија, одлучили смо да покренемо овај пројект и покажемо како врло радо подржавамо рад Црвеног крста, који у целој Србији настоји да помогне угроженим особама. Знамо да с оваквим акцијама заиста помажемо многим људима и баш зато смо јако поносни на покретање нове сарадње“, изјавила је Ана Цицварић, бранд манагер из Хенкела.   

Компанија Делез Србија континуирано се труди да пружи подршку свим акцијама које за циљ имају помоћ локалној заједници. „Хуманитарне акције и друштвено одговорни пројекти део су стратегије наше компаније. Трудимо се да сваког дана будемо добар комшија, а акције као што је ова, пример су да само заједно можемо направити значајне кораке у стварању лепше заједнице“, истакла је Милица Поповић, менаџер корпоративних комуникација компаније Делез Србија. 


Први део акције „Заједно са вама помажемо породицама којима је то потребно“ успешно је организован у претходном периоду у Темпо продавницама. Након акције која ће се одржати у  супермаркетима Маџи, Црвеном крсту Србије ове јесени биће уручена донација Сцхаума производа коју ће запослени и волонтери организације доставити онима којима је помоћ најпотребнија. 
Црвени крст Србије највећа је и најстарија хуманитарна организација у земљи која пружа помоћ и подршку особама погођеним природним, еколошким и другим несрећама, лицима слабијег имовинског стања, те бројним другим угроженим групама. Овакве акције подршке од великог су значаја за рад и успех организације која је постала симбол хуманости.
 

У Максију куварска радионица и предавање поводом Светског дана оболелих од целијакије

БЕОГРАД, 16. мај 2019. године – У Србији, према стручним проценама, постоји значајан део популације који има неки облик интолеранције на глутен. Процена је да је број особа чији организам природно не може да поднесе глутен око 70.000. Целијакија се јавља и код деце и код одраслих, пођеднако оболевају оба пола и за добијање те болести постоји генетска предиспозиција, а пошто је прате неспецифични симптоми болест се тешко дијагностикује.
 
Поводом Међународног дана оболелих од целијакије у супермаркету Маџи Алонсо одржано је предавање и  едукативна куварска радионица. Потрошачима је, уз подршку познатог кувара Ненада Вељковића, представљено како лако и једноставно могу да припреме оброке без глутена.
 
Осим што су се информисали о кулинарским подухватима, посетиоци су имали прилику да чују и савете Дајане Полексић, доктора биотехничких наука. 
 
“Целијакија је озбиљно аутоимуно обољење. Може да се држи под контролом једино уз доживотно контролисану исхрану и куповином намирница у провереним продавницама попут Максија. Глутен је протеин који изазива сметње особама са дијагнозом целијакије, природно се налази у пшеници, јечму и ражи”, рекла је Полексић истичући да  се глутен налази и у лековима, козметичким производима, пићима, чоколади.
 
Истраживање које је спровела компанија Делез Србија и које је представила на предавању говори у прилог томе да купци све више читају декларације и информишу се о нутритивном саставу производа, а чак 40 одсто њих тврди да то утиче на њихову одлуку о куповини.
 
“Наши купци су навикли да их у Маџи, Схоп&Го и Темпо продавницама очекује широк асортиман намирница провереног квалитета. Овом радионицом желели смо да истакнемо колико је важно разумевање нутритивног састава производа, али и да нашим купцима који су интолерантни на глутен прикажемо да исхрана људи који су на посебном режиму И те како може да буде једноставна и укусна”, истакла је Милица Поповић, менаџер корпоративних комуникација Делез Србије.
 
На данашњем дружењу кувар Ненад Вељковић припремао је веганске ћуфте и колач са маком. 
 
Открио је и како и ви можете једноставно да припремите у свом дому посластицу са маком.

 
Колач са маком и кукурузним брашном
 
Намирнице:
 
Кукурузно брашно 2 шоље 
Хељдино брашно 1 шоља
Прашак за пециво 1 кесица
Ванилин шећер 1 кесица
Браон шећер ½ шоље
Кисела вода 1 шоља
Пиринчано млеко 1 шоља
Мак 1 шоља
Банана 2 комада
Уље 1 шоља
Млевени ђумбир 1 кашичица
Млевени цимет 1 кашичица
 
Начин припреме:
 
1. У дубокој вангли спојити суве састојке кукурузно брашно, хељдино брашно, шећер, ванилин шећер, браон шећер, цимет, ђумбир и мак. Све добро помешати.
2. У другој посуди изгњечити банане, додати уље, пиринчано млеко, киселу воду. Спојиит све састојке и ставити смесу у плех са папиром за печење  или у модле за мафине.
3. Загрејати рерну на 180-200 степени и пећи 25 минута. Служити уз џем са чајем од камилице.
 

Традиционална ускршња донација Банци хране Београд - Прикупљено више од 10 тона намирница

Београд – У заједничкој хуманитарној ускршњој акцији компаније Делез Србија, Имлек, Сомболед и Моћ природе донирале су Банци хране Београд више од две и по тоне намирница.
 
У оквиру ове акције дониране су животне намирнице неопходне за свакодневни живот социјално угрожених грађана.
 
„За нас је посебно значајно што смо храну донирали са нашим партнерима и што смо заједнички улепшали празнике великом броју људи.“, изјавила је Мирјана Јовашевић, директорка корпоративних комуникација и одрживог пословања компаније Делез Србија.
 
Хуманитарна акција организована је традиционално у Дистрибутивном центру компаније Делез Србија у Старој Пазови одакле је И уручена ова велика донација. Млеко, чоколадно млеко, цвекла, ајвар и разне салате, пиринач дистрибуирани су члановима Савеза глувих и наглувих - организација из Сомбора. 
 
Радмила Иветић, председница удружења Банка хране Београд, рекла је да су донације добродошле увек, а посебно су значајне у време празника.
 
„Солидарност је оно што треба да покажемо свакодневно, јер онима који немају то много значи. Велике донације су веома важне јер омогућавају да у исто време обрадујемо велики број наших корисника“, рекла је Радмила Иветић. 
 
Овој хуманитарној акцији претходиле су и претпразничне донације организоване у радњама Делез Србија, које су омогућиле купцима да и ове године покажу солидарност.
 
Поводом ускршњих празника, Банка хране Београд је организовала традиционалну акцију прикупљања намирница у сарадњи са компанијом Делез Србија. У 12 градова прикупљана је храна за 28 организација, а учествовале су 72 продавнице Маџи, Темпо и Схоп&Го. Грађани су показали завидну солидарност и прикупљено је укупно 8.048 кг разних намирница које су подељене члановима удружења-учесника акције. 
 
Сарадња Делез Србије и Банке хране Београд траје више од 10 година, а пре четири године покренут је посебан пројекат „Помажемо да имају и они који немају. Захваљујући овом пројекту компанија Делез Србија је највећи донатор Банке хране Београд. Током трајања пројекта, више од 4000 тона хране нашло је свој пут до оних којима је потребна помоћ.
 
Банка хране Београд координира донације у храни од донатора, произвођача хране и трговинских ланаца до организација које их преузимају и дистрибуирају својим члановима. Компанија Делез Србија, на месечном нивоу, донира више од 100 тона воћа и поврћа. Пројекат донирања воћа и поврћа свакодневно олакшава живот за 9000 људи. Само у претходној години кроз овај пројекат донирано је 1.200 тона намирница.
 


Компанија Делез Србија највећи је донатор хране у Србији, годишње се донира преко 1000 тона хране за преко 9000 социјално најугроженијих корисника. Као највећи малопродавац у земљи свесни смо одговорности коју имамо и важности пројеката које реализујемо, а који имају за циљ решавање важних друштвених проблема. Пројекат донирања воћа и поврћа живи већ скоро четири године, а у оквиру њега кроз наших 120 радњи донира се воће и поврће за преко 70 хуманитарних организација.

Заокружи рачун у хуманитарне сврхе и подржи набавку апарата за рано откривање болести плућа


Грађани Србије моћи ће поново да заокруже рачун, донирају кусур у хуманитарне сврхе и тако пруже подршку у прикупљању новца за куповину бронхоскопа на Клиници за пулмологију Клиничког центра Србије.
 
У свим Макси, Темпо и Shop&Go продавницама широм Србије приликом готовинског плаћања купци могу да заокруже рачун до износа који желе, а захваљујући прикупљеном новцу биће купљен апарат за брзу и ефикасну дијагностику болести плућа.
 
“Грађани су показали колико умеју да буду хумани и да подрже праве вредности и захваљујући њима смо до сада прикупили значајна средства за набавку медицинске опреме за Институт за онкологију и радиологију. Жеља нам је да их додатно мотивишемо да нам и у наставку хуманитарне акције помогну да набавимо неопходан апарат који пулмолозима у Клиничком центру помаже за рано откривање болести плућа”, каже Мирјана Јовашевић, директорка корпоративних комуникација и одрживог развоја компаније Делез Србија. 
 
Ова хуманитарна акција се реализује у оквиру националне кампање за борбу против малигних болести “Рак је излечив”, коју спроводи Радио телевизија Србије уз подршку Министарства здравља Републике Србије.
 
Сви који буду донирали новац на каси, уз фискални рачун, добиће и нефискални исечак на ком је назначено колико је новца донирано у хуманитарне сврхе.
 

Кампања: Дајте нови живот старој одећи


Aриел и Ленор ће у оквиру хуманитарне акције „Не бацајте одећу, донирајте је“, деци без родитељског старања омогућити да добију довољне количине неопходне одеће.
Хуманитарна акција се реализује у 130  продавница Макси и Темпо широм Србије, и траје  од 15.01 до 28.02.
 
Више од 2000 деце широм Србије живи под окриљем институција које брину о њима. Тај број је заправо знатно већи, с обзиром на то да статистика не укључује велики број деце која у институцијама бораве само док се за њих не нађу усвојитељске породице. Малишани долазе из најтежих социјалних, економских и психолошких услова. Више од половине пати од сметњи у развоју, недостатка социјалних вештина и/или инвалидитета.
 
Посетиоци ће бити у прилици да у посебно означене кутије одложе дечију одећу која им више није потребна. Прикупљена одећа биће опрана и остављена надлежним институцијама које се старају о деци без родитељског старања. На тај начин, сви грађани Србије имају прилику да помогну малишанима, обезбеде им неопходну одећу и покажу им да нису заборављени ни сами.
 
Институције којима ће одећа бити донирана: СОС Дечије село – Сремска Каменица, Колевка – Суботица, Дом “Вера Радивојевић“  -Бела Црква, Споменак - Панчево, Дом за децу и омладину „Пета Радовановић“ – Ужице, Дом за децу Душко Радовић – Ниш, Дом за децу и омладину „Јефимија“ – Крушевац, Дом Драгутин Филиповић Јуза – Београд, Дом за одојчад и децу Звечанска – Београд, Прихватилиште за децу – Београд.
 
Кампања је подржана и од стране организација „Пријатељи деце Србије“.
 
Списак продавница у којима је могуће оставити одећу:
 
NAZIV_OBJEKATA ADRESA_OBJEKATA NASELJE
Maxi - 380 Pariske komune bb Vranje
Maxi - 470 Dragiše MIšovića bb Čačak
Maxi - 139 Sarajevska 38a, Beograd Savski venac
Maxi - 134 Mirijevski venac 23, Mirijevo Zvezdara
Maxi - 250 Trg Cara Jovana Nenada 2-4 Subotica
Maxi - 140 Svetog Save 8a, Pancevo Pančevo
Maxi - 403 Dr.Zorana Djindjica 10 Gradski dom Kragujevac
996 Plus market Alonso Gospodar Jovanova 39-41 Stari Grad
Maxi - 137 Gornjogradska 11a, Zemun Zemun
Maxi - 340 Nikole Tesle bb Kruševac
Maxi - 505 Vojvode Putnika bb Loznica
Maxi - 142 Novi Beograd, Delta City, Jurija Gagarina 16 Novi Beograd
486 Zvezdara Bul.Kralja Aleksandra 297 Zvezdara
Maxi 312 Kneza Miloša bb Sarina Medja Jagodina
Maxi - 343 Kralja Milutina bb Kruševac
Maxi - 157 Paunova 80 Voždovac
Maxi 177 Šumadijske divizije 24 Voždovac
Maxi - 291 Indjija Vojvode Stepe 11, Inđija Inđija
504 Miljakovac Bogdana Žerajića 20 Rakovica
Maxi - 171 Bulevar Oslobođenja 44 Vračar
870 Kijevo Patrijarha Joanikija 28 Rakovica
301 Nis 1 - Nis Bulevar Zorana Đinđića 11 Niš
Maxi - 402 Svetogorska bb, Naselje Aerodrom, Kragujevac
775 Kadinjaca Bulevar Zorana Đinđića 64 Novi Beograd
678 Zeleznik Darinke Radović 29 Čukarica
Maxi - 135 Tomasa Edisona 2a,Sremčica Čukarica
Maxi - 220 Promenada 9 b Sremska Mitrovica
961 Avala Medakovićeva 113 Voždovac
Maxi 405 Spasenije Cane Babović bb, Erdoglija Kragujevac
Maxi - 102 Dragice Koncar 33a, Brace Jerkovic Voždovac
Maxi - 280 Maršala Tita  66 Vrbas
Maxi - 314 Vuka Bojovića bb Jagodina
Maxi - 350 Stevana Sremca bb Pirot
Maxi - 240 Svetosavska 32 Kikinda Kikinda
Maxi 145 Milutina Milankovića 34, Novi Beograd Novi Beograd
671 Gazela Jurija Gagarina 81 Novi Beograd
Maxi - 270 Staparski put bb, naselje Selenca Sombor
Maxi - 204 Bulevar Cara Lazara 79a - Liman IV Novi Sad
Maxi - 370 Krfska bb Zaječar
Maxi 178 Knez Mihailova 54 Stari Grad
Maxi - 230 Đure Cvejića 13 Vršac
Maxi - 271 Trg Koste Trifkovića 8 Sombor
Maxi - 360 Moše Pijade bb Bor
502 Konzum Pariske komune 13 Novi Beograd
764 Jedinstvo Bulevar Zorana Đinđića 44 Novi Beograd
Maxi - 151 Živka Davidovića 81 Zvezdara
Maxi - 104 Patrijarha Joanikija 17g, Vidikovac Rakovica
Maxi - 103 Džona Kenedija 10a, Novi Beograd Novi Beograd
533 Smederevo - Smederevo S.Nemanjića 6 Smederevo
Maxi - 122 Džona Kenedija 10h, Retenzija Zemun
603 Dorcol Dunavska 26 Stari Grad
457 Zemun Nikole Ribarića 3 Zemun
670 Sunce Jurija Gagarina 221 Novi Beograd
Maxi 253 Jo Lajosa bb Subotica
Maxi - 107 Marijane Gregoran br.58, Karaburma Palilula
Maxi - 136 Nedeljka Gvozdenovića 24a,Bežanijska kosa III Novi Beograd
Maxi - 211 Bulevar Milutina Milankovića  bb Zrenjanin
Maxi 337 - Smederevska Palanka Trg Heroja 37 Smederevska Palanka
485 Cvetni trg Kralja Milana 31a Vračar
Maxi - 114 Južni bulevar 85 Vračar
Maxi - 172 Jovanke Radaković 27đ Zvezdara
Maxi - 410 Milosa Velikog bb Gornji Milanovac
Maxi 184 Kajmakčalanska 24 Vračar
487 Ozren Mirijevski venac 18 Zvezdara
456 Nova trgovina Prvomajska 13 Zemun
Maxi - 168 Slavka Miljkovića 47 Resnik Rakovica
Maxi 198 Auto put za Novi Sad 124-126 Zemun
Maxi - 169 Palmira Toljatija 7 Novi Beograd
Maxi 186 Karađorđeva 24 Stara Pazova
Maxi - 260 Srpskih vladara 6 Apatin
Maxi 175 Nedeljka Čabrinovića 63a Čukarica
Maxi - 109 Blok F, Milana Toplice 2b, Borča Palilula
Maxi 182 Vojvode Savatija 4 Zvezdara
505 Sumice Ustanička 127a Voždovac
Maxi 207 Bulevar Jovana Dučića 1a Novi Sad
Maxi -245 Becej ugao ulica Zelena i Danila Kiša Bečej
Maxi - 305 Knjaževačka 101 Niš
500 Novi Beograd Luja Adamiča 2 Novi Beograd
Maxi 190 Jurija Gagarina 36 Novi Beograd
Maxi - 124 Pilota Mihajla Petrovića 4, Rakovica Rakovica
Maxi - 147 Panorama Velizara Stankovića 1 Rakovica
Maxi - 302 Bulevar Nemanjića 10 Niš
Maxi - 430 Kurlagina 2 Užice
508 Dunav Borska 51 Rakovica
761 Sumadija Ustanička 194 Zvezdara
Maxi - 126 Požeška 41, Banovo Brdo Čukarica
Maxi - 310 Kragujevačkog oktobra bb Jagodina
Maxi - 128 Kumodraška 97, Kumodraž  
Maxi 494 Dušana Popovića bb Kraljevo
966 Lazarevac - Lazarevac Dula Karaklajića 8 Lazarevac
Maxi - 146 Salvadora Aljendea 18 Palilula
Maxi - 502 Bogatic Vojvode Stepe 37, Bogatić Bogatić
Maxi - 132 Narodnih Heroja 63, Novi Beograd Novi Beograd
Maxi 195 Svetogorska 7 (Svetogorska) Stari Grad
965 As Paunova 24 Voždovac
231 Arandjelovac -Arandjelovac Kneza Miloša 216 Aranđelovac
Maxi 335 Vojislava Stokica bb Petrovac na Mlavi
704 Stari aerodrom Narodnih Heroja 42 Novi Beograd
Maxi - 202 Bulevar Oslobođenja 18, Novi Sad Novi Sad
Maxi 185 Obilićev venac 25 Stari Grad
488 Dedinje Neznanog junaka 2 Savski venac
Maxi - 117 Kumodraska 336, Kumodraz Voždovac
507 Cukarica Požeška 98 Čukarica
763 Cerak Petefijeva 6a Čukarica
Maxi - 167 Vojvode Stepe 318 Voždovac
Maxi - 381 Trg Karađorđa Petrovića bb Bujanovac
Prodavnica 5076 Milentija Popovića 32b Novi Beograd
850 Srbija Borivoja Stevanovića 2 Voždovac
Maxi 214 - Novi Sad 2 Narodnog Fronta 23b Novi Sad
Maxi - 123 Narodnih Heroja 30,Carina Novi Beograd
Maxi - 129 Meštrovićeva 32, Braće Jerkovića Voždovac
Maxi - 504 Kneza Miloša 2 Loznica
Maxi - 131 Trgovačka 8a, Žarkovo Čukarica
Maxi - 320 Kralja Petra I br.23 Paraćin
Maxi - 121 Goce Delčeva 28, Novi Beograd Novi Beograd
Maxi - 115 Dr. Ivana Ribara 91a, MZ Kozara Novi Beograd
Maxi - 420 Nova ulica bb Topola
514 Labudovo Brdo Sretena Mladenovića Mike 1a Rakovica
Maxi - 460 Rifata Burdževića bb Novi Pazar
Maxi - 116 Luke Vojvodića 77a Rakovica
Tempo CC 01 Beograd Viline Vode bb Palilula
Tempo CC 02 Novi Sad Tekelijina bb Novi Sad
Tempo CC 03 Nis Bulevar 12. februara 80 Niš
Tempo CC 04 Beograd Autoput za Zagreb 35 Novi Beograd
Tempo CC 05 Cacak Železnička Kolonija bb Čačak
Tempo CC 06 Kraljevo Industrijska zona Seovac Kraljevo
Tempo CC 07 Vrnjacka Banja Kneza Miloša 184/g Vrnjačka Banja
Tempo CC 09 Uzice Miloša Obrenovića bb Užice
Tempo CC 10 Kragujevac Ugao ulica Save Kovačevic i Miodraga Vlajića Šuke Kragujevac
Tempo Hipermarket 11 Ada Obrenovački drum 3 Čukarica
Tempo Hipermarket 12 Vracar Bačvanska 21 Voždovac
Tempo Hipermarket 13 Sabac Nova ulica bb - Majur Šabac
 

КАКО СУ ПРВАЦИ ЗАВОЛЕЛИ ПОВРЋЕ


Министар просвете Младен Шарчевић уверио се како најмлађи ђаци могу лако да се хране здравије
 
Београд, 6. децембар 2018 – Више од 150 ђака Основне школе „Марија Бусаћ“ имало је прилику да на забаван, али и едукативан начин научи колико је поврће важно и зашто је потребно да га једу сваки дан. Активним радионицама Mакси школског каравана присуствовали су и министар просвете Младен Шарчевић, помоћник министра просвете Весна Недељковић и Квантан Роје, генерални директор компаније Делез Србија. Они су се уверили да се кроз игру и кратке едукативне приче деци најлакше преноси порука о благотворном дејству редовног конзумирања поврћа.
 
„Развијање свести деце о важности очувања здравља је један од приоритета Министарства просвете, науке и технолошког развоја“, изјавио је ресорни министар Младен Шарчевић.
 
Шарчевић је истакао да је у периоду развоја и одрастања деце исхрана веома важна и подсетио да је Министарство просвете, у том смислу већ имало низ активности.
 
„Донели смо Стручно упутство о критеријумима и смерницама за организовање, остваривање и праћење исхране ученика у основној школи. Тиме желимо да унапредимо квалитет и начин исхране, као и развоја правилних навика у исхрани код основаца“, рекао је Шарчевић. Он је додао да је Министарство просвете донело и Правилник који ближе уређује услове за организовање исхране и утврђује квалитет оброка у основној школи, као и Правилник о ближим условима и начину остваривања исхране деце у предшколској установи.
 
Министар је поздравио пројекат Макси школски караван компаније Делез Србија и позвао остале друштвено-одговорне компаније да се укључе у активности које ће допринети већем квалитету образовања деце у Србији.
 
„Наша компанија едукује грађане о здравијим навикама, а посебно укључујемо родитеље и децу у наше активности како бисмо сви заједно радили на томе да сваки дан правимо здравије изборе. Пројекат Макси школски караван на једноставан начин показује да деца могу лако да прихвате причу зашто је важно да једу поврће, али и да је пренесу даље, својим родитељима. То нам отвара простор да заједно мењамо статистику и утичемо на њихове здравије изборе“, навео је Квантан Роје, генерални директор компаније Делез Србија.
 
До сада је Макси школски караван обишао 38 школа, а до априла следеће године више од 15 000 ђака првака у 100 основних школа широм Србије проћи ће радионице у којима ће учити зашто је важно да им броколи, шаргарепа, карфиол, паприка, тиквице постану омиљени у тањиру. Уз илустровани кувар са здравим рецептима, који добијају сви учесници каравана, ђаци прваци ће моћи да заједно са родитељима припремају укусне залогаје од поврћа.
 

ОТВОРЕН ПРВИ ЕКОЛОШКИ МАКСИ СУПЕРМАРКЕТ


Први пут у Србији примењен еколошки систем расхладних уређаја
 
7.новембар 2018 – Највећи трговински ланац у земљи, компанија Делез Србија, отворила је прву еколошку продавницу – Макси супермаркет на Новом Београду. Еколошки систем комерцијалног хлађења, примењен у овој продавници, копаније је реализовала заједно са партнерима, а подршка за овај иновативни приступ добијена је од стране Машинског факултета у Београду.
 
Отварању првог еколошког Макси супермаркета у Србији присуствовали су Горан Триван, министар за заштиту животне средине и Квантан Роје, генерални директор компаније Делез Србија.
 
„Ово је пионирски подухват, велики корак који је компаније Делез направилла. Ако смо свесни података да само у њиховим продавницама трошимо 65 одсто кеса мање него раније, то је озбиљан резултат, али важнији резултат је колико смо свесни да је животна средина важна и колико држава заједно са компанијама има огромну одговорност и да створи услове да би се животна средина сачувала. Није само до грађана да брину о животној средини, већ и на нама, посебно на држави и компанијама. Ово је пионирски корак напред у погледу уређаја за расхлађивање, први пример овакве врсте на Балкану и драго ми је да је ово још једна ствар у животној средини по којој смо први у региону. Захвалио бих се компанији на иновативности, храбрости и спремности да инвестира и више него што мора и на заштити животне средине због свих нас, наше деце. Позивам их да наставе овим путем, подигли су лествицу веома високо, а ми ћемо се трудити да и њима и другим компанијама заиста помогнемо на том путу“, рекао је министар за заштиту животне средине Горан Триван на отварању првог еколошког Макси супермаркекта у Србији. 
 
Брига и животној средини за компанију Делез Србија веома је важна, покренете су бројне иницијативе и реализоване активности усмерене ка томе да се повећа еколошка свест свих грађана. 
 
„Као лидер на тржишту, важно је да покрећемо иницијативе које нам омогућавају да заједно са грађанима створимо чистију средину у којој сви живимо. Први смо увели систем наплате кеса захваљујући којем смо смањили њихово коришћење за више од 65 одсто и почели да успешно мењамо навике суграђана. Заједно са потрошачима само у прошлој години рециклирали смо више од десет хиљада тоне отпада. Одговорност компаније огледа се и у томе да стратешки уводимо промене које позитивно утичу на све нас. Планирамо да до краја године отворимо још продавница, уз поштовање најстрожих еколошких стандарда“, каже Квантан Роје, генерални директор компаније Делез Србија. 
 
Продавница на Новом Беогаду је, поред новог еколошког уређаја, опремљена модерном, функционалном и економичном опремом по највишим стандардима за чување и излагање робе.
 
„Разматрајући рад расхладних уређаја, може се говорити и њиховом директном и индиректном утицају на животну средину и човека. Нови уређај који је инсталиран користи ЦО2 као расхладни медијуми, као што је угљен-диоксид, при томе не умањујући значај индиректног утицаја на животну средину“, каже др Урош Миловановић, доцент на Машинском фаултету.
 
Компанији Делез Србија су у развју овог еколошког решења помогле компаније Danfoss, Frigomax i de Rigo Refrigeration. У овој години, компанија Делез Србија добила је и признање од Министарства заштите животне средине као компанија која се истакла својим радом и залагањем у домену заштите животне средине што је још једна потврда одговорног пословања и бриге о друштву.
 

МАКСИ ШКОЛСКИ КАРАВАН ОБИЛАЗИ СРБИЈУ

Кад деца заволе поврће
 
Не дешава нам се често да можемо неко дете да чујемо како обожава поврће и како га радо једе. И кад томе придодамо статистику да само око 56 одсто деце конзумира поврће, а да је тај проценат и даље недовољан, схватамо да је ово поље на којем треба додатно радити. 
 
Зато је и важан податак да је до сада скоро 4000 ђака првака са одушевљењем дочекало Макси школски караван, а захваљујући којем деца откривају зашто је важно да једу поврће и шта треба да имају сваког дана у тањиру да би имали бољи вид или јаче срце.
 
“До сада је Макси школски караван обишао 26 школа и веома смо поносни на реакције и деце и родитеља. Пажљиво смо осмислили и креирали посебне радионице за прваке, да бисмо им на једноставан начин приближили важност поврћа у исхрани. Заинтересовале су се и школе које нису за сада у програму и верујем да ће караван до краја свог путовања обићи чак и више од 100 школа”, каже Мирјана Јовашевић, директорка корпоративних комункација и одрживог пословања компаније Делез Србија.      
 
Кроз праву чаролију здравије исхране више од 15 000 првака ће открити зашто је важно да једу броколи, шаргарепу, карфиол, паприку и тиквицу, а уз илустровани кувар са здравим рецептима сазнаће како да заједно са родитељима припремају укусне залогаје од поврћа.
 

ВЕЛИКА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ПОМОЋ ИНСТИТУТУ ЗА ОНКОЛОГИЈУ И РАДИОЛОГИЈУ - Заокружи рачун у хуманитарне сврхе

10. септембар 2018 - Први пут у Србији, сви грађани ће моћи на касама да заокруже рачун и донирају кусур у хуманитарне сврхе, захваљујући акцији “Направи разлику, пружи прилику” компаније Делез Србија.

У свим Макси, Темпо и Shop&Go продавницама широм Србије приликом готовинског плаћања купци ће моћи да заокруже рачун до износа који желе, а прикупљени новац биће дониран Институту за онкологију и радиологију Србије за набавку неопходне медицинске опреме за пацијенте.

Хуманитарна акција “Направи разлику, пружи прилику” реализује се у оквиру националне кампање за борбу против малигних болести “Рак је излечив”, коју спроводи Радио телевизија Србије уз подршку Министарства здравља Републике Србије.

„Институт за онкологију и радиологију Србије је највећа онколошка установа у Србији у којој се спроводе превенција, дијагностика и лечење малигних болести, као и психосоцијална подршка онколошким пацијентима. Институт настоји да, у сарадњи са Министарством здравља и РФЗО, обезбеди пацијентима доступност савременим методама дијагностике и лечења путем набавке нове опреме, увођења нових метода и максималног залагања запослених као што су рад у три смене и викендом. Међутим, број пацијената се непрекидно повећава и самим тим расту и потребе за неопходном опремом. Захваљујемо компанији Делез на иницијативи и грађанима Србије на подршци“, изјавила је проф. др Весна Плешинац Карапанџић, директор Клинике за радиолошку онкологију Института за онкологију и радиологију Србије.

Допринос великој хуманитарној акцији моћи ће да пруже и они грађани који не обављају куповину и да на каси само уплате новац који желе да намене у ове добротворне сврхе.

“Драго ми је што већ други пут ове године организујемо акције за помоћ Институту за онкологију и радиологију, а у наредном периоду ћемо наставити да улажемо у ову област. Осећај да смо заједно са партнерима и купцима помогли да се набави неопходна медицинска опрема која се користи у лечењу пацијената само ће нас још више ујединити и мотивисати да једни другима будемо још бољи комшија”, истакла је  Мирјана Јовашевић, директорка копроративних комуникација и одрживог развоја компаније Делез Србија.

Сви који буду донирали новац на каси, уз фискални рачун, добиће и нефискални исечак на ком је назначено колико је новца донирано у хуманитарне сврхе.

 

Друштвено одговорни пројекат донирања хране

У складу са нашом стратегијом одрживог пословања и одговорног поступања према заједници, ми смањујемо бацање јестиве хране и помажемо да она доспе до оних којима је потребна. Фебруара 2014.године отпочели смо са пројектом донирања вишкова хране „Помажемо да имају и они који немају“. Пројекат реализујемо у сарадњи са Банком хране Београд и подразумева свакодневну донацију воћа и поврћа ка 70 хуманитарних организација у Србији.

Више од 9.000 суграђана на овај начин има обезбеђен редован оброк, и до сада је донирано више од 1.200 т хране. Међу корисницима пројекта су и СОС Дечија села, Центар за интеграцију младих, удружење Плава шкољка, Народна кухиња Сланци и многи други.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак