• Пажљиво бирамо и бринемо о свежини производа
  • Асортиман од преко 15.000 артикала
  • Цене и промоције исте као у Макси радњама
  • Достава у временским оквирима од 2 сата
  • Брза куповина
  • Спискови  

Географски положај Србије, као важне раскрснице између Европе и Азије, одувек је привлачила бројне освајаче, пролазнике и народе који су овде живели. Ова чињеница и дуга историја учиниле су да српска традиционална кухиња представља ризницу укуса и мириса насталих мешавином различитих култура и обичаја. Јака и зачињена храна, као и различитост састојака и укуса, кључне су карактеристике српске гастрономске традиције, а за сама јела представљају комбинацију најбољег из грчке, турске и мађарске кухиње. Неизоставан састојак је свакако квалитетно месо, али и разна теста, поврће и млечни производи. Спремање хране чини посебан део српске културе и обичаја, а оброк представља увек добар повод да се ужа, а често и шира породица, окупи за столом. Сваки део наше земље развио је своје типичне рецепте и специјалитете, стога, сваки крај Србије чини важан и неизоставан део разноврсне српске традиционалне кухиње.

Свакако најпознатији повод за „роштиљање“ јесте 1. мај, али роштиљ сам по себи представља одличан повод за окупљање и дружење. Важан је део српске традиције и, иако се може пронаћи широм света, српски роштиљ због своје специфичне примене познат је интернационално. Свакако, најзаслужнији за то јесу Лесковчани и њихово умеће.

Слава је јединствен обичај Срба и представља једину непрекинуту традицију српског народа. Чини важан породични обред, а припрема славске трпезе и окупљање породице и пријатеља важан су део ове традиције. Све чешће се на овим окупљањима могу наћи јела светске кухиње, али већина и даље доследно поштује старе традиције и припрему ове трпезе.

Традиционална српска посластица, слатко, синоним је добродошлице за госте који су дошли у посету. Сервирано у стакленој чинији, уз кашицицу и чашу свеже воде, и даље је омиљен дезерт многих широм Србије. Домаће слатко је понос сваке домаћице, а врста је скоро колико и воћа. Дуње, купине, шумске јагоде, свако има своје омиљено!

Мезе обухвата разне сухомеснате производе уз различито поврће и салате, сезонске и домаће. Мезе не може да прође традиционалног српског аперитива, чашице ракије, а на овај начин је обухваћен, поред доброг укуса, један посебан ритуа. Мезе је, као што је свима познато, синоним за добро друштво и забаву.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак