• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR


Упознајте наше јабуке и крушке да бисте их волели још више. Идеалне за све прилике, све укусе и све кулинарске авантуре, најразличитије сорте, различитих боја, текстура и арома. Изаберите киселије јабуке за колаче, а најслађе за свеже салате. 
 
Уживајте у крушкама меке и нежне текстуре и одушевите се хрскавим и сочним крушкама које просто пуцају од свежине. Можете бити сигурни да је воће и поврће на нашој пијаци увек свеже, контролисаног порекла и квалтета. 

СКЛАДНА КИСЕЛО-СЛАТКА


Јонаголд је јабука која је настала у Великој јабуци – Њујорку средином прошлог века. Укрштањем златног делишеса и јонатана добијен је јонаголд који обједињује најбоље од особина ових двеју врста: медену слаткоћу златног делишеса и киселкасти укус јонатана. Сочна је, хрскава и дискретно ароматична. Одлична је за јело у пресном стању, али и за воћне салате, за печење, џемове, као и колаче, пите, тартове, мафине...

Свињски филе у сосу од јабука
 
300г свињског филеа
1 тбсп маслиновог уља
2 јабуке
1 чен белог лука
2 кашике слатког од малине
2дл розеа
1 кашика сенфа
2 гранчице рузмарина
 
Исећи свињетину на 3 цм дебљине. Зачинити сољу, бибером и сенфом. Пржити 3-4 минута док свињски филе фино не порумени. Извадити свињски филе из тигања, додати гранчице рузмарина и сечену јабуку на кришке. Динстати јабуке 2-3 минута, уз додавање вина. Фламбирати. Сипати јабукама слатко од малине и кувати још 1-2 минута. Вратити свињетину у тигањ и промешати све заједно. Скувати пиринач и послужити као прилог уз месо и јабуке.
 

Америчка пита


КРУНА МЕЂУ ЈАБУКАМА
 
Једна од најмлађих сорти јабука води порекло из Холандије. Њено име које значи црвени принц, не
само да говори о рубин црвеној боји коре, него и о атрактивности и квалитету ове јабуке. Чврстог и хрскавог меса, киселкасти, али слађи од блиских јонаголда, овај принц међу јабукама освојио је укус многих.
 
„Америчка“ пита од јабука
 
600 г ред принце јабука
4 јаја
150 г шећера
150 г меког брашна
1 кесица прашка за пециво
150 г растопљеног маслаца
1 лимун
Со
 
Соком од једног лимуна прелити јабуке исечене на кришке како не би потамнеле. Лимунову кору, јаја и шећер умутити, а затим додати брашно и лагано промешати. Овој смеси додати прашак за пециво, мало соли и лагано додавати отопљени маслац уз мешање све док смеса не постане компактна. Папиром за печење обложити калуп за чиз кејк, а затим у њега поређати јабуке, посути масу преко њих, а остатак јабука наређати на врх. Пећи 40 минута на 180 степени. Након што се испече, посути шећером у праху.
 

НАЈБОЉА ЗА КОЛАЧЕ


Абате фетел, пореклом из Француске, слаткастог је укуса, благог мириса и средње изражене ароме. Показала се као одлична за колаче.
 
Тарт с крушкама
 
3 листа лиснатог теста
100 г џема од кајсије
2 абате фетел крушке
1 кашичица смеђег шећера
1 кашичица цимета
1/2 лимуна
 
Тесто исећи на коцкице, премазати га џемом од кајсије и прелити соком од пола лимуна. Ољуштене и очишћене крушке исећи на ражњиће, па их поређати по тесту. Посути их мешавином шећера и цимета, па ставити на плех преко кога је поређан папир за печење и пећи 15 минута у рерни загрејаној на 200 степени.
 

СЛАТКА И ОСВЕЖАВАЈУЋА


Конференс је слатка крушка освежавајућег укуса. Карактерише је избалансиран однос суве материје и воде. Оно што је издваја од других сорти је то што је пођеднако примамљива док је чврста као и кад сасвим сазри и постане мекша, већ према томе како вам више годи. Деца је обожавају.
 
Рамстек са корицом од пармезана и конференс крушкама
 
300 г рамстека
1 веза першуна
50 г пармезана
2 кашике шареног бибера у зрну
крупна со
2 конференс крушке
2 дл црног вина
1 кашика шећера
1 штап цимета
3-4 каранфилића
2 кашике маслиновог уља
Рукола/бабy спанаћ за декорацију
 
У дубљу шерпу сипати 2 дл црвеног вина, те додати 1 дл воде, шећер, цимет и каранфилић. Кад вино проври, убацити ољуштене крушке и кувати 15 минута док фино не смекша. Издробљени бибер помешати са сецканим першуном, сољу и ренданим пармезаном. Рамстек утрљати са сваке стране да се направи дебљи слој. Загрејати уље и пржити рамстек са сваке стране по 2 минута. Оставити да месо одлежи. Исећи рамстек на шните. Кувану крушку сервирати на тањир и прелити укуваним вином. Поређати рамстек поред крушке. Додати бабy спанаћ и руколу са стране.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак