• Пажљиво бирамо и бринемо о свежини производа
  • Асортиман од преко 15.000 артикала
  • Цене и промоције исте као у Макси радњама
  • Бесплатна достава у термину који сами бирате
  • Брза куповина
  • Спискови  

Мексичка кухиња


Препознатљива по мноштву боја и карактеристичној пикантности, интензивним и разноврсним укусима, мексичка кухиња једна је од најпопуларнијих на свету. Представља комбинацију разноврсних намирница, пре свега, свежих, а неизоставне састојке мексичке исхране чине кукуруз и пасуљ. Већина данашње мексичке кухиње представља мешавину традиционалних рецепата староседеоца и кулинарског утицаја колонијалиста из Шпаније. Храна се у самој земљи разликује по регионима због локалне климе и географије, међутим карактеристично за све Мексиканце јесте огромна љубав према храни.

Азијска кухиња


Егзотична и магична, различита и необична, азијска кухиња је једна од најздравијих на свету. У њеној припреми се користи пуно поврћа и свеже рибе, а саме намирнице се веома кратко термички обрађују, чиме се чувају витамин и хранљиве вредности састојака. Богатство комбинација укуса заслужно је што се у специјалитетима ове кухиње ужива широм планете.  Постоје бројне поделе према томе које земље спадају у азијску кухињу, али из њих су неизоставне кинеска, јапанска и корејска, као и њихова кључна намирница – пиринач! 


Основне састојке бурита чине тортиља и надеви. Како је избор пуњења ствар укуса сваког од нас, ови “смотуљци” су лако постали један од највољенијих мексичких специјалитета на свим меридијанима. 


Пролећне ролнице су популарно јело које ћете наћи у земљама азијске кухиње, са малим разликама у пуњењу. Комбинације за фил су непресушне, па су се лако прилагодиле бројним крајевима света. 


Богатство укуса и зачина у Мексику огледа се и у припреми салсе, неизоставног прелива за многа јела. Титулу класичне мексичке салсе могу понети многе, али заједничко за све јесте карактеристичан пикантан укус.


Соја сос је незаобилазан додатак већини јела у азијској кухињи. Сјајна је замена за со, а пошто сваком јелу обогаћује укус, лако је нашла примену у бројним кухињама, па и код нас као зачин за месо и салате.

Бурито са поврћем
Средње
Средњи
Више од 30 мин
5/5
Rate this
Kesadilje sa svinjetinom
Средње
Висок
Више од 60 мин
5/5
Rate this
Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак