• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR

USAVRŠITE SVOJE KULINARSKO UMEĆE
 
Uživate u pripremi jela? Pripremite ga kao što ga pripremaju vrhunski kuvari. Izaberite klasične recepte ili se odlučite za neki od saveta naših kulinarskih stručnjaka. Barilla će vas povesti na kulinarski doživljaj italijanskih provincija, od brzih do kompleksnih užitaka.
 

Špagete sa belim lukom, maslinovim uljem, ljutom papričicom I škampima
 
Sastojci za 2 osobe:
 
160 g špageta br.5 Barilla
8 velikih škampa
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 čen belog luka
malo iseckanog peršuna
1 ljuta papričica
 
PRIPREMA:
 
Oljuštite škampe i uklonite crnu nit. Isecite na kolutiće.Očistite i iseckajte čen belog luka. Operite, ocedite i iseckajte peršun Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju. Dodajte iseckani beli luk i propržite na tihoj vatri. Dodajte iseckani peršun. Dodajte tucanu ljutu papriku. Dodajte škampe. Prekinite ključanje dolivanjem male količine vode od kuvanja testenine. Sklonite s vatre. Skuvajte testeninu, ocedite je i ubacite u tiganj. I za kraj, pospite peršunom.
 
 
 
 

Špagete sa sosom Amatriciana

Sastojci za 2 osobe:
 
Špageti 160 g, 
sušeni svinjski obrazi 80 g, 
crni luk 50 g, 
ekstra devičansko maslinovo ulje 25 ml,
paradajz 250 g,
ljuta papričica po ukusu, 
so po ukusu, 
sir Pekorino 30 g 
 
PRIPREMA:
 
Isecite slaninu na trake i propržite je u tiganju sa supenom kašikom ekstra devičanskog maslinovog ulja. Kada je pripremljeno, uklonite sa vatre i odložite. U istom tiganju dinstajte iseckani luk dok ne omekša i dodajte ljutu papričicu. Prokuvajte paradajz u ključaloj vodi 30 sekundi, ohladite u hladnoj vodi, oljuštite ga i uklonite semenke. Isecite na trake, zatim pomešajte sa lukom i sušenim svinjskim obrazom. Posolite i završite kuvanje. Kuvajte špagete u ključaloj posoljenoj vodi, ocedite i propržite u tiganju sa sosom.Pospite rendanim sirom.
 
 

Tortiglioni alla Norma sa sosom Barilla Arrabbiata

Sastojci za 2 osobe: 
 
160 g testenine Tortiglioni Barilla,
200 g sosa Barilla Arrabbiata,
50 g usoljenog sira Rikota,
1 plavi patlidžan,
1/2 crnog luka, čen belog luka, 
4 supene kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja,
nekoliko listova bosiljka ,
biljno ulje (za prženje)
So i crni biber
 
PRIPREMA: 
 
Pospite so po kockicama patlidžana i stavite ih u cediljku da stoje 30
minuta. Isperite ih vodom, osušite čistom krpom i prokuvajte u ključaloj vodi. Odložite ih na list papirnog ubrusa. Izdinstajte iseckani crni luk u tiganju sa ekstra devičanskim maslinovim uljem, dodajte sos Barilla Arrabbiata, lagano zagrejte i odložite u stranu, dodajući nekoliko iseckanih listova bosiljka. Skuvajte testeninu i propržite u tiganju sa paradajz sosom i kockicama
patlidžana. Poslužite sa većom količinom rendanog sira i svežim bosiljkom.
 

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак