24.12.2009. Maja Pavlovic

Kolac sa pomorandzom

Potrebno je:
600g pomorandzi, 10 jaja, 250g secera, 2 vanilin secera, 200g cokolade za kuvanje, 300g mlevenih oraha, 1 slag.

Priprema:
-Oguliti pomorandze, pa ih dinstati 30 min. na laganoj vatri. Po zavrsetku dinstanja, pomorandze usitniti u kasu i ohladiti.
-Umutiti sneg od belanaca. U drugoj posudi, penasto umutiti zumanca sa sererom i vanilin secerom, dodati 100 g narendane cokolade, orahe i pomorandze. Izmesati pa dodati belanca. Izmiksiranu smesu staviti u kalup, pa peci 80 min. na 180 stepeni.
-Ohladjenu koru preliti glazurom, koja je napravljena od 100 g otopljene cokolade.
- Umutiti slag po uputstvu sa kesice i premazati kolac!
24.12.2009. MIRUNA GRUJICIC

5 MINUTA I - GOTOVO (poslastica iz mikrotalasne)

Ovo je kapkejk, poslastica za svakog ponaosob, napravljena i servirana u ogromnoj beloj porculanskoj solji a pripremljena, kao sto i sam naziv govori, nakon ludog novogodisnjeg slavlja. Pravi slatkis za "dan posle" odnosno za 1. januar!


Sastojci za 1 osobu:
3 kasike brasna
1/2 kasike vanila ekstrakta
1/4 kasike cimeta u prahu
1/4 kasike praska za pecivo
2 kasike secera (moze i vise)
2 kasike kakao praha
1 jaje
2 kasike ulja
2 kasike mleka ili soka pomorandze
nekoliko kapi likera pomorandze
*sladoled


Sjediniti sve sastojke, dobro promesati pa usuti u veliku solju za kafu. Podesiti mikrotalasnu pecnicu i peci 3 minuta (ovo moze da varira u zavisnosti od mikrotalasne). Gotovu poslasticu preliti sa nekoliko kapi likera od pomorandze i posluziti uz sladoled ili omiljeni preliv (karamel, ckoloda i sl).

Pet minuta i gotovo!
Prijatno!
24.12.2009. MIRUNA GRUJICIC

SLATKI novogodisnji UKRASI na stolu

3 kasike putera, sobne temperature
3-3/4 solje smedjeg secera
2 solje munchmelow kolacica
1-1/3 solja pecenih iseckanih badema i lesnika
1-1/2 solje slatke pavlake
100 gr crne cokolade, izdrobljene
3 kasike malteksa (ili drugog prirodnog zasladjivaca)
1 soljica instant kafe
Plazma keks, po potrebi


Sta reci?
Ovaj kolac ne zahteva ni previse satojaka, ni previse vremena, a verujte mi na rec - i sami sebe cete oduseviti rezultatom.
Pa, prionite na posao i usrecite familiju i prijatelje.

Staviti u dublju posudu slatku pavlaku, secer, cokoladu, malteks, so i instant kafu i mesati sve vreme, dok se zagreva na srednjoj temperaturi. Nece trajati duze od 10-15 minuta. Potom skloniti posudu sa ringle i skloniti u hladniji deo kuhinje, dodati puter ali ne mesati vec ostaviit da se sam istopi. Nakon sat vremena, rucnim mikserom dobro umutiti ovu ukusnu poslasticu a zatim dodati izmrvljeni munchmelow i iseckane bademe i lesnike. Proverite gustinu kolaca i ako je potrebno dodajte mleveni plazma keks. Modle razlicitih novogodisnjih oblika oblozite prozirnom folijom i sipajte poslasticu pa ostavite u frizideru do narednog dana.

Ukoliko kolac doceka sutrasnji dan, servirajte poslasticu i obradujte se Novogodisnjim praznicima.
Prijatno!
Previous page 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 246 Next page Page 12
MAXImini MAXITempo